Μια ραβδωτή στέγη με αναφορές στις κεραμοσκεπές της παραδοσιακής κινεζικής αρχιτεκτονικής θα χαρακτηρίζει την επέκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου του Πεκίνου που έχει αναλάβει το Zaha Hadid Architects.

Η επέκταση του κέντρου, που βρίσκεται στην περιοχή Shunyi, θα περιλαμβάνει αίθουσες εκθέσεων, συνεδριακό χώρο και ένα ξενοδοχείο- όλα τοποθετημένα γύρω από μια σειρά από αυλές.

Η πρόταση του Zaha Hadid Architects κέρδισε σε διαγωνισμό για την επέκταση που έχει στόχο να αναπτύξει την δραστηριότητα στον χώρο, που βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου.

«Με τον δικό του σταθμό στη γραμμή 15 του μετρό του Πεκίνου, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο βρίσκεται δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό χώρο για συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι εταιριών από όλο τον κόσμο» δήλωσαν οι εκπρόσωποι του στούντιο.

Το Phase ΙΙ, η επέκταση που ετοιμάζει το Zaha Hadid Architects, όταν ολοκληρωθεί θα ξεχωρίζει με την εντυπωσιακή οροφή στο χρώμα του χαλκού την οποία θα συνθέτουν μια σειρά από μακριές, ραβδωτές στέγες.

Πρόκειται για μια σύγχρονη ερμηνεία των στεγών που συναντάμε στην παραδοσιακή κινεζική αρχιτεκτονική, οι οποίες είναι συνήθως κατασκευασμένες από λουστραρισμένα, σωληνοειδή κεραμίδια.

Η ελαφριά οροφή σημαίνει ευέλικτους χώρους χωρίς κολώνες στο εσωτερικό οι οποίο θα μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στις ανάγκες εκδηλώσεων και εκθέσεων.

Η επέκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση συστοιχιών από ηλιακά κάτοπτρα σε όλη την επιφάνεια της στέγης ενώ θα υπάρχουν και σημεία συλλογής όμβριων υδάτων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο