Περισσότερα από 350.000 άτομα ακολουθούν τον λογαριασμό του Denis Suka στο Instagram.

Μετά από τρία χρόνια διαχείρισης του @theyachtmogul όπου ανεβάζει φωτογραφίες και πληροφορίες σχετικά με εντυπωσιακά γιοτ, ο Suka αποφάσισε να σχεδιάσει το δικό του.

Σε συνεργασία με το Bhushan Powar Design Studio ο influencer οραματίστηκε ένα υπερπολυτελές γιοτ που τώρα φέρει το όνομα της δημοφιλούς σελίδας του.

To μήκος του Mogul project αγγίζει τα 90 μέτρα ενώ το γιότ διαθέτει πισίνα υπερχείλισης 8 μέτρων, σουίτα ιδιοκτήτη με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή τα οποία προσφέρουν πανοραμική θέα, υδρομασάζ και ελικοδρόμιο.

«Πολλά γιοτ δεν είναι ιδιαίτερα όμορφα», λέει ο influencer. «Σκέφτηκα πως αν σχεδιάσω κάτι ωραίο, ίσως κάποιος να το υλοποιήσει. Ο στόχος μου ήταν να κάνω κάτι διαφορετικό.

Υπάρχουν χιλιάδες γιοτ. Δεν είχε νόημα να κάμνουμε αυτό που κάνουν όλοι.» ανέφερε.

Αυξημένη ζήτηση

Η εκτιμώμενη τιμή του σκάφους κυμαίνεται μεταξύ 150 και 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν η ιδέα υλοποιηθεί, ο Suka πιστεύει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια για την κατασκευή του σκάφους.

Η ζήτηση για τα σούπερ γιοτ αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια – ο παγκόσμιος στόλος αυξήθηκε από 3.906 σκάφη το 2009 σε 5.646 το 2019.

Ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν ελαφρώς το 2020 λόγω της πανδημίας, πηγές αναφέρουν ότι πωλήθηκαν συνολικά 341 πριν το τέλος της χρονιάς που πέρασε.

Ωστόσο, όσο περισσότερα σούπερ γιοτ εμφανίζονται τόσο πιο δύσκολο είναι να ξεχωρίζουν στα μάτια των υποψήφιων αγοραστών γι’ αυτό και οι σχεδιαστές προσπαθούν να κάνουν τα σκάφη όσο πιο εντυπωσιακά και καινοτόμα μπορούν.

Ο Suka, ο οποίος μετακόμισε στο Μονακό το 2018, αναφέρει και εκείνος πως παρατηρεί μια στροφή προς πιο πρωτοποριακά, εφευρετικά σχέδια.

«Στο μέλλον, οι αγοραστές θα είναι ακόμη νεότεροι και θα θέλουν περισσότερα φουτουριστικά σχέδια. Θα δούμε σκάφη που μοιάζουν περισσότερο με διαστημόπλοια» συμπλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο