Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρουμανία: Θάνατος βρέφους κατά τη βάπτιση στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Ρουμανία: Θάνατος βρέφους κατά τη βάπτιση στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Ρουμανία μετά το θάνατο ενός βρέφους μόλις έξι μηνών, λίγες ώρες μετά την βάπτισή του σε Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία επικαλείται ο Guardian, το μωρό έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο ενώ στα πνευμόνια του βρέθηκε νερό.

Στο διαδίκτυο έχει ήδη ξεκινήσει συλλογή υπογραφών για αλλαγές στο τελετουργικό, μια πρωτοβουλία που είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 56.000 υπογραφές μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα.

Σημειώνεται πως το μυστήριο της βάφτισης, στην Ορθόδοξη Εκκλησία επιβάλλει στον ιερέα να βουτήξει το μωρό τρεις φορές στο νερό.

«Ο θάνατος ενός νεογέννητου μωρού λόγω αυτής της πρακτικής αποτελεί μια τεράστια τραγωδία» αναφέρει κάποιος από τους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρκετά παρόμοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια. Ο εκπρόσωπος της εκκλησίας Βασίλι Μπανέσκου ανέφερε ότι οι ιερείς θα μπορούσαν να ρίξουν λίγο νερό στο μέτωπο του μωρού αντί να το βουτάνε στην κολυμπήθρα.

«Το αγόρι έκλαιγε, αλλά ο ιερέας το βύθισε τρεις φορές στο νερό, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει νερό», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού στην τοπική εφημερίδα Monitorul de Suceava. «Τον έβγαλα και τον σκούπισα. Από τους γιατρούς έμαθα αργότερα ότι εισέπνευσε 110 ml νερό… Αν βλέπατε ένα παιδί να ανοίγει το στόμα του για να προσπαθήσει να αναπνεύσει και να κλαίει δεν θα το βυθίζατε εντελώς στο νερό, σωστά;». Η Αρχιεπισκοπή της Σουτσεάβα έδωσε τα συλλυπητήριά της στους γονείς του μωρού σε δήλωση της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024