Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέχρι το πλοίο

Μέχρι το πλοίο

Ετσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα / ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.

Εμ έτσι όμως δεν γίνεται δουλίτσα. Μου παραχωρούν εδώ πέρα 550 λέξεις κι εγώ έχω μόνο επτά. Αν μάλιστα αφαιρέσουμε τις επαναλήψεις και τα άρθρα, τότε μας μένουν δύο:  «Αλλο η σκληρότητα κι άλλο ο σαδισμός». Τη σκληρότητα είναι στο χέρι σου να την αποφύγεις ή και κάτι να μάθεις απ’ αυτήν. Ο σαδισμός όμως σε εμπλέκει πολύ άσχημα. Αν κάποτε στα βρόχια του πιαστείς, κανείς δεν θα μπορέσει να σε βγάλει. Πρώτα απ’ όλα επειδή περνάει πανεύκολα κάτω από όλα τα ραντάρ. Και από τα κοινωνικά αλλά και απ’ αυτά τα μονόπαντα της Δικαιοσύνης που αν δεν δει πτώμα φρέσκο φρεσκότατο και λαχταριστό, δεν ιδρώνει τ’ αφτάκι της και, από τη μεριά της, πολύ καλά κάνει.

Και κάπως έτσι χωριστήκαμε, σ’ αυτόν τον κόσμο τον καλό, τον χιλιομπαλωμένο, από δω οι συντετριμμένοι γενναίοι κι από κει οι νεκροζώντανοι. Αν και περιστασιακά έχω θητεύσει και στις δυο σχολές, δεν συνιστώ καμία. Ημιμαθής κι εγώ όπως και τόσοι άλλοι, βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που στο σχολείο πήδαγα τις τάξεις, που άφησα αδιάβαστο το κεφάλαιο «αυτοεκτίμηση – αυτοάμυνα – Taekwondo – ζίου ζίτσου – πολεμικές τέχνες»  για να επικεντρωθώ στα ακαδημαϊκά SOS, τα οποία ως γνωστόν δεν σώζουν ποτέ κανέναν την ώρα που πρέπει. Σαν τον survivor κάτω από ένα φοινικόδεντρο σε μια σπιθαμή τόπο, και γύρω γύρω ωκεανός. Ποιος θα σε δει; Ο αργεντίνος σκιτσογράφος Quino με τους εμβληματικούς ναυαγούς του, πρόσφατα πέθανε κι αυτός, όπως θα έκανε και κάθε σώφρων άνθρωπος στην παρούσα ιστορική φάση.

Το παραξεχείλωσα ενώ είχα την εντελώς αντίθετη πρόθεση. Να προγραμματίσω με ακρίβεια τη βόμβα μου και να φύγω τρέχοντας για να απολαύσω από μακριά το θέαμα. Σοβαρά τώρα; Αυτό είναι το θέμα μας; Πώς θα γίνει να φαντασιωθούμε τη σκοτεινή πλευρά ανδρών επιφανών ή μήπως τι να κάνουμε ώστε να μην τα φέρει ο διάβολος να βρεθούμε ποτέ σε τετ α τετ μαζί της;

Προκειμένου να κορακιάζω από τη δίψα κάτω από τον κοκοφοίνικα μη και με προσέξει κάνα πλοίο, το αποφάσισα. Θα κολυμπήσω εγώ μέχρι το πλοίο. Με μονόξυλο, με σάπια σανίδα, καβάλα στο δελφίνι, μέσα στην κοιλία του κήτους, με κουπί τα χέρια μου, με νομική, τηλεοπτική, ιντερνετική, έντυπη, δημόσια ή ιδιωτική εκμυστήρευση, αρκεί να πιάσω το σκοινί και να με τυλίξουν στην ισοθερμική μπέρτα. Και μετά έννοια σας. Θα ξέρω να ξεχωρίσω ποιος είναι ο γλυκύς ο μέντορας, ποιος ο μεθοδικός, ποιος ο στρυφνός, ποιος ο σκοτεινός, ποιος ο χαρισματικός, ποιος ο διεκπεραιωτικός, ποιος ο αέρα πατέρα και ποιος ο σιχαμένος.

Ετσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα / ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.

Αντε, λάμνε τώρα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024