Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Online και δωρεάν με 48 ταινίες

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Online και δωρεάν με 48 ταινίες

Με 48 ταινίες έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου από τις 5 έως και τις 14 Φεβρουαρίου, οnline και δωρεάν για όλους.

Με 48 ταινίες έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου από τις 5 έως και τις 14 Φεβρουαρίου, οnline και δωρεάν για όλους.

Διαδικτυακά λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας θα διεξαχθεί φέτος το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Δημοσιεύτηκε από Peloponnisos International Doc Film Festival στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί και με φυσική παρουσία από τις 7 έως τις 16 Μαΐου του 2021, με σκοπό να προβληθεί το πρόγραμμά του, ελληνικό και διεθνές, και στις αίθουσες των 9 πόλεων του δικτύου του (Καλαμάτα, Πάτρα, Σπάρτη, Άργος, Ναύπλιο, Γύθειο, Αμαλιάδα, Ξυλόκαστρο, Ακράτα) αλλά και να απονεμηθούν τα καθιερωμένα βραβεία.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Διεκδικώντας την Ελευθερία» θα προβληθούν 13 ταινίες ξένων σκηνοθετών. Δεκατρείς ξεχωριστές ιστορίες κοινωνικοπολιτικών γεγονότων που συγκλόνισαν και συγκλονίζουν την ανθρωπότητα. Ιστορίες που θα μας ταξιδέψουν σε διάφορες γωνιές της Γης, από την Χιλή στην Παπούα Νέα Γουινέα, από την Μπουρκίνα Φάσο στην Κούβα, από τη Σρι Λάνκα στην Αρμενία, από την Ισπανία του Φράνκο στην Ελλάδα της Κατοχής.

Οι πολυβραβευμένες αυτές ταινίες αφηγούνται με μοναδικό τρόπο ιστορίες γηγενών για τη Φύση, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Πολιτισμό. Πρόκειται για ιστορίες χαμένων ζωών και εξεγέρσεων, συρράξεων και ηρωισμού, καταπάτησης ελευθερίων και αξιοπρέπειας, ταινίες που γιορτάζουν την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και την ανθεκτικότητα μπροστά στην όποια αδικία.

Μερικές από τις πανελλήνιες πρεμιέρες που θα δούμε είναι:

Bloodless – The Path to Democracy («Χωρίς σταγόνα αίμα») των Bared Maronian και Silva Basmajian. Πρόκειται για ένα ελκυστικό πολιτικό θρίλερ που καταγράφει τα γεγονότα που εκτυλίσσονται την Άνοιξη του 2018 στην Αρμενία.

Fixed Shot- 100 Recordings around Dignity Square του Cristián Pérez Reyes. Στις 18 Οκτωβρίου 2019, η Χιλή ζει την πιο σημαντική της κοινωνική εξέγερση στα χρόνια της μεταπολίτευσης της.

Lost Lives («Χαμένες Ζωές») των Michael Hewitt και Dermot Lavery. Ένα φιλμ εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο που περιγράφει με μοναδικό τρόπο τις συνθήκες κάθε θανάτου την περίοδο των «Ταραχών» στη Βόρεια Ιρλανδία (1968-1998).

Unblock Cuba του Sergio Gregori Marugán. Ένα πορτραίτο της πρόσφατης ιστορίας της Κούβας και της προσπάθειας της αμερικανικής κυβέρνησης να ασκήσει επιρροή στην περιοχή της Καραϊβικής.

Αφιέρωμα στην  Ισότητα των Φύλων

Στο πλαίσιο του αφιερώματος για την Ισότητα των Φύλων, θα προβληθούν 7 ταινίες που συνθέτουν ένα διεθνές τοπίο, με στόχο να μας οδηγήσει σε προβληματισμό, δημιουργική σκέψη, και, ει δυνατόν, σε δυναμική διεκδίκηση.

Κάποιες από αυτές επίσης θα προβληθούν σε πανελλήνια πρώτη:

Being Eriko του Jannik Splidsboel. Μια ματιά στην ταλαντούχα Γιαπωνέζα πιανίστρια, Eriko Makimura, της οποίας η τέχνη και οι συναυλίες ενώνουν το γκροτέσκο με το αψεγάδιαστο και το ευαίσθητο.

The New Abolitionists της Christina Zorich. Στο πολυβραβευμένο αυτό ντοκιμαντέρ (έχει αποσπάσει 16 βραβεία), η σκηνοθέτιδα Κριστίνα Ζόριχ ακολουθεί τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην διάσωση, την αποκατάσταση και τη δίωξη όσων εμπλέκονται με την εμπορία ανθρώπων, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Στην διάρκεια του διαδικτυακού φεστιβάλ θα λάβει χώρα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Διεκδικώντας την ελευθερία – Πολεμικοί ανταποκριτές» με την παρουσία Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, δημοσιογράφων-πολεμικών ανταποκριτών, μεταξύ των οποίων η Αμερικανή Iara Lee, ακτιβίστρια και σκηνοθέτης, ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Photographer of war» Boris Benjamin Bertram από την Δανία, και η Nitza Kakoseos Dominguez, από την Σουηδία σκηνοθέτης/δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια στην Νικαράγουα.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024