Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5+1 φρέσκα delivery στην Αθήνα μας

5+1 φρέσκα delivery στην Αθήνα μας «ζεσταίνουν» γευστικά

Εστιατόρια που αγαπάμε μπήκαν στον στίβο της παράδοσης φαγητού μετά τις γιορτές και αποδεικνύουν ότι η αναμονή μας άξιζε τον κόπο

Όχι ότι είχαμε λίγες επιλογές το πρηγούμενο διάστημα-σε εστιατόριο κοντέψαμε να μετατρέψουμε το σαλόνι μας, δοκιμάζοντας κάθε τόσο την delivery εκδοχή των αγαπημένων μας φαγάδικων. Για κάποια, ήταν πραγματικό challenge να το γυρίσουν σε delivery, γιατί η λογική των πιάτων τους δεν είναι αυτό που λέμε «για πακέτο». Εντυπωσιαστήκαμε από τις συσκευασίες ορισμένων, σε άλλα μας έκανε καλή εντύπωση η τίμια τιμή και η ταχύτητα παράδοσης, σε κανα δυο πήγαμε με τα πόδια, γιατί λατρεύουμε την γειτονιά τους και θέλαμε να ξεμουδιάσουμε και λίγο.

1.Κότταβος

Κότταβος, στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε το αρχαίο ελληνικό παιχνίδι ερωτικής μαντείας και δεξιοτεχνίας που παιζόταν από άνδρες. Το γραστρονομικό παιχνίδι όμως του αγαπητού εστιατορίου στο Περιστέρι απευθύνεται σε όλους και, ναι, είναι ζήτημα δεξιοτεχνίας και έρωτα! Λαχταριστά καλιτσούνια χανιώτικα, ο πιο νόστιμος καγιανάς της Αθήνας, μοσχαρίσιο κιλότο και σπιτική καρυδόπιτα είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα σας κάνουν να παραμιλήσετε. Επιτέλους, και στην πόρτα μας!

Μια από τις πλέον διάσημες καρυδόπιτες της Αθήνας

2.Lost Athens

Για το Lost δεν τα έχουμε πει μία και δύο. Είναι ένα από τα it εστιατόρια της Αθήνας και συνεχώς αναβαθμίζεται στα μάτια μας. Έχει δύο εξαιρετικά combos, δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε:

α) πατατόψωμο+sado (ιαπωνικό σάντουιτς με χοιρινό θεσπέσιο)+potato chips (πιο λεπτές και τραγανές δεν έχετε ξαναφάει)+choux (δυο μπάλες με την κλασική ζύμη choux του προφιτερόλ και μέσα κρεμέ passion fruit) στα 22 ευρώ

β)4 cheeseburger (αριστουργηματικό μπέργκερ)+2 potato chips+2 cokes +choux στα 39 ευρώ

Ο κατάλογος είναι comfort, το θεσπέσιο φαγητό του Lost έχει προσαρμοστεί περίφημα στην πρόκληση του delivery και, επίσης, μαζί με το φαγητό μας, το Lost μάς στέλνει και μια κίτρινη καρτέλα για σκανάρισμα με το κινητό. Πρόκειται για μια λίστα με κομμάτια που επέλεξαν οι άνθρωποι του Lost Athens team για να μας κάνουν να «χαθούμε» και να νιώσουμε πως βρισκόμαστε στα τραπέζια του εστιατορίου, πίνοντας μία από τις δεκάδες μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες που διατίθενται.

Όμως, μπορούμε να πάμε στην Αρχελάου και για take away: θα μας κεράσουν το σύνηθες καλωσόρισμα-σούπα του Lost, θα γνωρίσουμε μέρος της ομάδας και θα νιώσουμε όμορφα μες στον όμορφα διακοσμημένο industrial χώρο, μέχρι να τον «ανακαταλάβουμε» μετά το πέρας της καραντίνας!

3.Εν Κρυπτώ

Το περιμέναμε καιρό. Αυτό το κρυφό μαγειρείο-εστιατόριο, τοποθετημένο μέσα σε εσωτερικό ισόγειο μιας πολυκατοικίας στην Χαριλάου Τρικούπη, έχει ήδη γεμίσει γεύση και μυρωδιά νόστιμου φαγητού σε όλο το κέντρο της πόλης. Οι άνθρωποι το Εν Κρυπτώ σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, αποφεύγουν τη χρήση πλαστικού, και φροντίζουν πάντα να μην υπάρχει καθόλου απώλεια φαγητού και πρώτων υλών. Θα φάτε νοστιμιές της μεσογειακής κουζίνας και θα συναντήσετε πρωτόγνωρα παντρέματα αγαπημένων σας υλικών: μαύρες φακές Φενεού, κινόα γαρίδα, σαλάτα μανούρι-σπανάκι και φρέσκα πιάτα ημέρας, κάθε μέρα.

4. Pasta Project by Γλυκολέμονο

Το Γλυκολέμονο είναι ένα παραδοσιακό εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό (με πολύ καλή μεσογειακή κουζίνα, ομολογουμένως) και πριν από ελάχιστες ημέρες πήρε το μάτι μου σε γνωστή πλατφόρμα…premium delivery αυτό το μακαρονοπρότζεκτ με τις πολύ ενδιαφέρουσες πορτάσεις. Δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω, είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν θα παραγγείλω ξανά στο σπίτι. Vegan μακαρόνια, λιγκουίνι με σολωμό, ριγξατόνι-κοτόπουλο και αρκετές ακόμα επιλογές, μαζί με τρεις σαλάτες. Τόσο απλά. Τόσο pasta.

Al dente και λαχταριστές μακαρονάδες για όλα τα γούστα

5. Noah

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ζήσαμε θρυλικές νύχτες στα τραπέζια και το μπαρ του-τηρουμένων των ωραρίων, των αποστάσεων, των περιορισμών…Μέχρι να ξανανοίξει το αγαπημένο μας στέκι στο Πάρκο Ελευθερίας, μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας (και στο γραφείο) τα νόστιμα κοκτέιλ και μερικά πιάτα εντελώς καινούργια δια χειρός της νέας και πολλά υποσχόμενης σεφ Ελένης Σαράντη: παντζαροσαλάτα, λαχταριστή σούπα κοτόπουλου με γάλα καρύδας και τσίλι, fish and chips (γιατί αυτό το πιάτο που τα σπάει δεν συναντάται συχνότερα σε αυτήν την πόλη;), πρωτότυπο, νόστιμο μπέργκερ tikka masala, χοιρινή κορτεζίνα 1.200 γραμματίων με λαχανικά στα κάρβουνα και δύο επιδόρπια που έχουν την φήμη ότι είναι εφάμιλλα τοπ ζαχαροπλαστείων: μωσαϊκό και cheese cake.

View this post on Instagram

A post shared by Noah (@noah.athens)

Και ακόμα ένα….

Ψαροχώρι

Φρέσκο ψάρι, θαλασσινοί μεζέδες, δροσερές σαλάτες, επιλογές υγιεινές και νόστιμες μαζί. Το Ψαροχώρι μας κάνει και έκπτωση για την πρώτη παραγγλία. Αξίζουν πολύ τα δύο κρύα ψαροπιάτα: το καρπάτσιο λαβράκι και η τσιπούρα σεβίτσε.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024