Συντάξεις : Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι – Δείτε τις ημερομηνίες
Οι συνταξιούχοι, που είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια, διεκδικούν τα χρήματα, με τον ΕΦΚΑ να σημειώνει πως λόγω της πανδημίας δεν υπάρχουν λεφτά, όπως επισημαίνει στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η Ματίνα Τριανταφύλλη, δικηγόρος εργατολόγος
Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα γίνουν οι πληρωμές των συντάξεων των δικαιούχων.
Τη Δευτέρα 25/1 θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους των ΙΚΑ, Τραπεζών, ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, ενώ την Τρίτη 26/1 σε αυτούς που το ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6,8.
Την Τετάρτη 27/1 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ και την Πέμπτη 28/1 των Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι οι πληρωμές γίνονται το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.
Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε η μεγάλη δίκη στο ΣτΕ για όλους τους συνταξιούχους, πλην του Δημοσίου, σχετικά με τα δώρα, επιδόματα και επικουρικές συντάξεις που είχαν κοπεί.
Οι συνταξιούχοι, που είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια, διεκδικούν τα χρήματα, με τον ΕΦΚΑ να σημειώνει πως λόγω της πανδημίας δεν υπάρχουν λεφτά, όπως επισημαίνει στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η Ματίνα Τριανταφύλλη, δικηγόρος εργατολόγος.
Παράλληλα, το ελεγκτικό συνέδριο εξετάζει τις κρατήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, που αφορούν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τα δώρα.
Οι κρατήσεις αυτές αφορούν μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και όχι το 11μηνο, όπως στους υπόλοιπους συνταξιούχους, με τη δίκη να αναβάλλεται.
- Πούτιν: Αυτό είναι το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ρώσου προέδρου – Υποσχέθηκε νίκη στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Το ποδόσφαιρο στο χείλος μιας μικρής «επανάστασης»
- Έλον Μασκ: Ο πλουσιότερος πολίτης του κόσμου για το 2025 ήταν και ο πιο χαοτικός – «Κεταμίνη, ναζισμός, μίσος»
- Η Πολωνία καταγγέλλει ρωσική εκστρατεία προπαγάνδας με βίντεο ΑΙ στο TikTok
- Ψηφιακή μετάβαση: Ποιους παρασέρνει ο αυτός ο «χείμαρρος»; Οι εργασιακές μεταλλάξεις και οι ανθεκτικοί κλάδοι
- Άρης: Μεταγραφική σύσκεψη στο προπονητικό κέντρο



