
Γώγος στο MEGA: Άνοιγμα λιανεμπορίου με κανόνες – Συνεδριάζει η επιτροπή
Για το θέμα αυτό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών
Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Για το θέμα αυτό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Γώγος.
Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι σχετικά καλύτερα στη χώρα με αποτέλεσμα να λαμβάνονται πλέον αποφάσεις για την οικονομία, η οποία βάλλεται πολύ άσχημα.
Ωστόσο για την οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως η καλύτερη προετοιμασία του συστήματος υγείας και η τήρηση των μέτρων.
Το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τους κανόνες που ίσχυαν κατά τη διάρκεια των εορτών και ίσως με την προσθήκη του click in shop, της εισόδου δηλαδή στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού.
«Καλά τα πήγαμε στις γιορτές, αλλά να τηρούμε τα μέτρα», επεσήμανε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως για την αποκλιμάκωση του lockdown, τα μέτρα πρέπει να αίρονται σταδιακά.
Για τα σχολεία και συγκεκριμένα για την Τρίτη λυκείου, είπε πως πρέπει να ανοίξει αλλά με προσοχή, ενώ γενικότερα ανέφερε πως το άνοιγμα των δραστηριοτήτων καθορίζεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.
- Βολιβία: Οι ΗΠΑ υπόσχονται στήριξη στον δεξιό πρόεδρο – Μαζικές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτησή του
- Μεξικό: 4 αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο πίσω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Γκερέρο
- Ο Στάρμερ καλεί τον Μασκ να σταματήσει να παρεμβαίνει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
- Νίγηρας: 49 άνθρωποι πέθαναν από δίψα στην έρημο αφού έπαθε βλάβη το φορτηγό που τους μετέφερε
- Καναδάς: Ο πρωθυπουργός Κάρνεϊ σχεδιάζει μια συμμαχία χωρών που θα αντισταθούν στην προέλαση των μεγάλων της ΑΙ
- Ιράν: Δεν χρειάζεται συμφωνία για να πάρει το απεμπλουτισμένο ουράνιο, λέει ο Τραμπ