Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Θέλετε να μιλήσουμε για ρατσισμό και ομοφοβία; Ας μιλήσουμε για τον Νικόλα

Θέλετε να μιλήσουμε για ρατσισμό και ομοφοβία; Ας μιλήσουμε για τον Νικόλα

Η λογική της κλειδαρότρυπας που απαγορεύει στον καθένα να δηλώνει τι είναι και πώς ζει τη ζωή του. Και που χλευάζει έναν γκέι γιατί έγινε υπουργός...

Θέλετε να μιλήσουμε για ρατσισμό στην Ελλάδα; Για προκαταλήψεις άλλων εποχών; Για ομοφοβία συγκαλυμμένη από μια δήθεν «προοδευτική ματιά» της κοινωνίας; Ας μιλήσουμε για τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη, το νέο υφυπουργό που θα είναι αρμόδιος για την προώθηση του Σύγχρονου Πολιτισμού.

Πολλά, τα περισσότερα ίσως ΜΜΕ, αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτό το νέο παιδί όχι για τη δουλειά που έχει κάνει. Όχι για τους αγώνες που έχει δώσει προκειμένου άθλιες προκαταλήψεις για την ερωτική ζωή του καθενός να εξαφανιστούν.

Όχι για τις σπουδές του ή για το τι θα μπορούσε να προσφέρει στην κοινωνία.

Αποφάσισαν να ασχοληθούν βάζοντας τίτλους του στυλ «ο πρώτος ανοικτά γκέι» στην κυβέρνηση. Με τον γνωστό κουτσομπολίστικο τρόπο που αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα.

Με τη γνωστή λογική της κλειδαρότρυπας η οποία προτάσσει τη σεξουαλική προτίμηση του «αντικειμένου», του προσώπου.

Διότι με τέτοιους τίτλους τι κάνουν τα ΜΜΕ; Ρίχνουν στο λάκκο των λεόντων των social media έναν αξιόλογο (φαντάζομαι γιατί δεν τον ξέρω καν) άνθρωπο.

Και ξέρετε καλά πώς λειτουργούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ειδικά οι ακροδεξιοί λογαριασμοί που βρήκαν τρόπο να ξεσκίσουν έναν άνθρωπο επειδή είναι γκέι.

Ρίξτε μια ματιά στα άθλια σχόλια που συνοδεύουν τις αναρτήσεις για την υπουργοποίηση του Γιατρομανωλάκη και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Και τι άλλο κάνουν τέτοιοι τίτλοι και τέτοιοι χαρακτηρισμοί; Αφήνουν να εννοηθεί ότι αφού αυτός είναι το πρώτο γκέι μέλος της κυβέρνησης που έχει μιλήσει ανοικτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, υπάρχουν και οι… κρυφοί ομοφυλόφιλοι, αυτοί που δεν το δηλώνουν.

Συγγνώμη, αλλά αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ανθρωποφαγία. Αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι κλειδαρότρυπα για να βλέπουμε και να σχολιάζουμε τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του.

Και είναι και μια λογική ακραίου ρατσισμού και βλακώδους ομοφοβίας που επιχειρεί από την αρχή να βάλει τον κάθε Γιατρομανωλάκη να «απολογείται» για τον τρόπο που ο ίδιος θέλει να ζει τη ζωή του.

Αυτά τα στερεότυπα οφείλουμε να καταδικάζουμε και να ξεπερνάμε. Αυτές τις αθλιότητες που λένε ότι ο «ομοφυλόφιλος»… κολλάει τους άλλους σαν τον… κοροναϊό.

Αρα δεν πρέπει να γίνεται υπουργός, δεν πρέπει να γίνεται ηθοποιός, δεν πρέπει να βγαίνει και να τραγουδά, γενικώς πρέπει να κλειστεί στο σπίτι του γιατί είναι… χολεριασμένος.

Αν, λοιπόν, έχει ένα νόημα ο ανασχηματισμός του Μητσοτάκη, είναι το μήνυμα που στέλνει ότι κανένας δεν είναι κατώτερος του άλλου.

Ότι ο γκέι είναι το ίδιο με τον στρέιτ, ότι έχει δικαίωμα να γίνει οτιδήποτε στη ζωή αυτή. Κι ότι όποιος αντιμετωπίζει με τη λογική της κλειδαρότρυπας τέτοιες ειδήσεις, απλά επιτείνει τον ρατσισμό και την ομοφοβία στη χώρα μας.

Αφήστε τον κάθε Νικόλα να κάνει τη δουλειά του. Κρίνετέ τον για το έργο του, για το αν έκανε καλό ή κακό για την Ελλάδα. Κι όχι για το πώς αποφασίζει να ζήσει τη ζωή του.

Έλεος δηλαδή με όλους εκείνους που από τη μια μιλάνε για τους αρχαίους προγόνους, για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, ξεχνώντας π.χ. της ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα ή το κήρυγμα της αγάπης του Χριστού, κι από την άλλη είναι ρατσιστές του χειρίστου είδους.

Όλοι αυτοί οι «μάτσο άντρες» που χτυπάνε τις γυναίκες τους ή τους μετανάστες ή τους αδύναμους προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στη χώρα.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024