Τρώγονται ζεστά κάθε ώρα της μέρας. Γίνονται με πανεύκολο τρόπο και το σπίτι μας μοσχοβολά για ακόμα μια φορά.

ΥΛΙΚΑ

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200ml χλιαρό γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
100 ml βούτυρο λιωμένο
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. φέτα

Τέλειο πρωινό μαζί με τον καφέ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που δεν είναι όμως ζεστό.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για μία ώρα.

Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 8 ίσα κομμάτια ζύμης.

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι στην παλάμη μας και προσθέτουμε φέτα.

Το κλείνουμε πιέζοντας καλά σαν πουγκί και το πιέζουμε να γίνει μια φλατ πιτούλα, αρκετά λεπτή.

Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε 2 λεπτά τις πιτούλες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο