Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέγαρο Μουσικής: «Η Λειτουργία σε σι ελάσσονα» του Μπαχ σε ζωντανή μετάδοση από το Αμβούργο

Μέγαρο Μουσικής: «Η Λειτουργία σε σι ελάσσονα» του Μπαχ σε ζωντανή μετάδοση από το Αμβούργο

Η μουσική και η τέχνη σκορπίζουν τη λάμψη τους, τα φετινά Χριστούγεννα, στο Μegaron Online που μας μεταφέρει στο Αμβούργο και στην εντυπωσιακή αίθουσα της Φιλαρμονικής του Έλβα

Η μουσική και η τέχνη σκορπίζουν τη λάμψη τους, τα φετινά Χριστούγεννα, στο Μegaron Online που μας μεταφέρει στο Αμβούργο και στην εντυπωσιακή αίθουσα της Φιλαρμονικής του Έλβα, από την οποία θα μεταδοθεί σε δωρεάν live streaming, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, ένα από τα πλέον μεγαλειώδη έργα της εκκλησιαστικής μουσικής, η Λειτουργία σε σι ελάσσονα του Johann Sebastian Bach.

Θα την παρουσιάσουν η Χορωδία, οι Σολίστ και το Σύνολο Βalthasar Neumann [Mπαλτάζαρ Νόυμαν] υπό τον κορυφαίο αρχιμουσικό Thomas Hengelbrock [Τόμας Χένγκελμπροκ], που φημίζονται για τις άρτιες ερμηνείες τους σε μεγάλες προκλασικές και κλασικές συνθέσεις. Η συναυλία θα προβληθεί ζωντανά στο site και στη σελίδα fb του Μεγάρου μέσω της ιστοσελίδας της Φιλαρμονικής του Έλβα (Elbphilharmonie & Laeiszhalle).

Κορωνίδα της συνθετικής δημιουργίας του μεγάλου Κάντορα της Λειψίας, η Λειτουργία σε σι ελάσσονα BWV 232 αποτελεί τη σημαντικότερη παρακαταθήκη του Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ] στην ιστορία της μουσικής. Πρόκειται για ένα μνημειώδες έργο βαθιάς πνευματικότητας που γράφτηκε σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του. Βασίζεται εκτενώς σε προγενέστερες συνθέσεις του και περιλαμβάνει αρκετά δεξιοτεχνικά μέρη, τα οποία ο σπουδαίος γερμανός συνθέτης επεξεργαζόταν επί πολλά χρόνια και μετέτρεψε σε λειτουργία μόλις έναν χρόνο πριν τον θάνατό του.

Το αριστούργημά του ολοκληρώθηκε στα 1749 και χαρακτηρίζεται από ενορχηστρωτική πρωτοτυπία και ασυνήθιστη διάρκεια συγκριτικά με θρησκευτικά έργα σε παρόμοιο ύφος και δομή, εκείνης της εποχής. Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι η Λειτουργία μάλλον ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά μόλις στα 1859, δηλαδή περισσότερο από έναν αιώνα μετά την ολοκλήρωσή της. Έκτοτε παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα και πολυηχογραφημένα φωνητικά έργα του Johann Sebastian Bach.

Παρακολουθήστε τη συναυλία της Χορωδίας και του Συνόλου Βalthasar Neumann [Mπαλτάζαρ Νόυμαν] υπό τον Thomas Hengelbrock [Τόμας Χένγκελμπροκ] εδώ:

https://www.megaron.gr/event/balthasar-neumann-chor-ensemble-thomas-hengelbrock/

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024