Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ζωολογικού κήπου, ο λύκος είχε απορριφθεί από την αγέλη του, γεγονός που τον έκανε να αισθάνεται «κατάθλιψη» και να ακολουθεί την ίδια διαδρομή συνεχώς, κάνοντας «οκτάρια».

Οι υπεύθυνοι του  ζωολογικού κήπου της επαρχίας Linquan στην πόλη Φουγιάνγκ απάντησαν επιθετικά στις επικρίσεις ότι ο λύκος βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση γιατί τον έχουν κλειδώσει σε έναν περίβολο.

Επέμειναν ότι ο τρόπος αντίδρασης του ζώου, λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις, είναι απολύτως φυσιολογικός.

«Ο βασιλιάς της αγέλης τον έστειλε για να φυλάσσει και να παρακολουθεί την άκρη του φράκτη κοντά στην είσοδο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του.  «Ο λύκος είχε χαμηλό status μέσα στην αγέλη» πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου και εξήγησε «επομένως, η διάθεσή του μπορεί να έχει επηρεαστεί. Το γεγονός ότι ακολουθεί το σχήμα του οκτώ οφείλεται στη συνήθεια του».
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι λύκοι υψηλού επιπέδου «μπορούν να περπατήσουν γύρω από το περίβλημα κατά βούληση».

Σε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο ο ζωολογικός κήπος είπε ότι έχει συνολικά 16 λύκους, συμπεριλαμβανομένου του μοναχικού.

Τόνισαν ότι ο λύκος δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτός από καμία από τις τρεις αγέλες επειδή έφτασε στον κήπο πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο μοναχικός λύκος θα μπορούσε να είναι «λίγο καταθλιπτικός» την οποία καταπολεμά  περπατώντας την ίδια διαδρομή κάθε μέρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο