«ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» – Ανακαλύπτοντας τα πιο νόστιμα μυστικά του ψωμιού
Στις σελίδες του «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» φιλοξενούνται περισσότερες από 70 συνταγές από Ελλάδα και Ευρώπη, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές, που έρχονται να καλύψουν όλες τις πτυχές της αρτοποιίας
Μία νέα έκδοση, που δημιουργήθηκε για επαγγελματίες, αλλά και για τολμηρούς ερασιτέχνες, γεμάτη γλυκά και αλμυρά πρωινά αρτοπαρασκευάσματα, γιορτινές προτάσεις και ιδέες, παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα ψωμιά, με αναλυτικές συνταγές, που παρουσιάζονται βήμα προς βήμα και μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του βιβλίου.
Ψωμί Μπύρας με μαύρη βύνη και κριθάρι, Μοναστηριακό, Προζυμένιο dinkel με βρώμη ή Χωριάτικο ωριμασμένο με μέλι.
Παραδοσιακά πanettone, βιενέζικη μπαγκέτα, πεϊνιρλί, bretzel, τσουρέκια, New York style bagels, κουλούρι Θεσσαλονίκης, brioche απλά ή με κρέμα κάστανο, μυζήθρα, κασέρι, χωριάτικο λουκάνικο, είναι μερικές μόνο από τις συνταγές που παρουσιάζονται αναλυτικά στο πρώτο βιβλίο του bakery chef Χάρη Παπαλίτσα με τίτλο «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας».
Η νέα αυτή έκδοση δημιουργήθηκε με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη της αρτοποιίας και να βοηθήσει επαγγελματίες και μη να εντρυφήσουν στην υπέροχη αυτή τέχνη.
Στις σελίδες του «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» φιλοξενούνται περισσότερες από 70 συνταγές από Ελλάδα και Ευρώπη, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές, που έρχονται να καλύψουν όλες τις πτυχές της αρτοποιητικής τέχνης, να προσφέρουν σε κάθε αναγνώστη έναν πλούσιο και μοναδικό στο είδος του οδηγό, μία εξαιρετική πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.
Το βιβλίο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν περιορίζεται μόνο στη λεπτομερή παρουσίαση συνταγών για ξεχωριστά, εξαιρετικά νόστιμα και ιδανικά για κάθε περίσταση αρτοποιήματα.
Περιλαμβάνει και ένα ολόκληρο κεφάλαιο θεωρίας, στο οποίο αναλύεται διεξοδικά η τέχνη του τέλειου ζυμώματος, της σωστής ωρίμανσης και του ψησίματος.
Αποκαλύπτει μικρά αλλά σημαντικά μυστικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα, όλα αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στην παρασκευή αλλά και στην τελική παρουσίαση κάθε αρτοπαρασκευάσματος.
Ο Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας
Γεννημένος στον Βόλο και μεγαλωμένος από γονείς αρτοποιούς, ο Χάρης Παπαλίτσας είχε την ευκαιρία να αποκτήσει από παιδί όλα τα απαραίτητα εφόδια, έτσι ώστε να εντρυφήσει από νωρίς στα μυστικά της αρτοποιίας.
Το βιβλίο «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» είναι αποτέλεσμα του πάθους του για τη συνεχή εξέλιξη της αρτοποιίας, αλλά και της επιθυμίας του να μοιραστεί τις γνώσεις του γι αυτήν την υπέροχη τέχνη.
Αρωγός στην προσπάθειά του αυτή στέκεται η Gastronomy Essentials, η οποία έχει αναλάβει την έκδοση του βιβλίου.
Το βιβλίο «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» διατίθεται αποκλειστικά online.
- Πίτερ Νάιγκαρντ – Η βρώμικη περίπτωση του ψαρομάλλη, σεξουαλικού εγκληματία που συνδέεται με τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στην τράπεζα στον Εύοσμο
- Τι έδειξαν τα αλκοτέστ μετά το ρεβεγιόν Χριστουγέννων – Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι
- Παπανικολάου για Μόρις: «Τα πρώτα δείγματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά»
- Άγιος Δημήτριος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος
- Κυβερνοασφάλεια: Γιατί οι χάκερς αγαπούν τις γιορτές – Τρία τρανταχτά παραδείγματα των τελευταίων χρόνων


