Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υβόννη Μπόσνιακ: Φτιάχνει αυθεντικά γερμανικά μπρέτσελ

Υβόννη Μπόσνιακ: Φτιάχνει αυθεντικά γερμανικά μπρέτσελ

«Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε μπρετσελ» έγραψε η Υβόννη Μπόσνιακ στην λεζάντα της ανάρτηση της

«Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε μπρετζελ» έγραψε η Υβόννη Μπόσνιακ στην λεζάντα της ανάρτηση της.

View this post on Instagram

🌸

A post shared by Yvonne Bosnjak (@yvonini) on

Οι συνταγές της ήδη μας έχουν ξετρελάνει και παρακαλάμε για καινούργιες! Η σχεδιάστρια μόδας, Υβόννη Μπόσνιακ αυτή την φορά μας μαγειρεύει μπρέτσελ με μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.

Tip της Υβόννης!

Η χαρακτηριστική γεύση, το χρώμα και η λάμψη των αυθεντικών γερμανικών μπρέτσελ οφείλεται στην αντίδραση από ένα χημικό που λέγεται Μεϊγιάρντ.

Καθώς η ένωση αυτή μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη στην μαγειρική, αν κάποιος δεν γνωρίζει να τη διαχειριστεί σωστά, η ίδια σχεδόν αντίδραση μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια μαγειρικής σόδας.

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε!

500 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
24 γρ. νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά)
275 ml κρύο νερό
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη σύνθεση θα χρειαστούμε!

1.5 L νερό
4.5 κ.σ σόδα μαγειρικής

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο νερό, και σπάμε τη μαγιά με τα χέρια. Βάζουμε το βούτυρο, το υπόλοιπο νερό και το ζυμώνουμε λίγο.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε τη ζύμη μας για περίπου 10 λεπτά.
Πάνω στον πάγκο μας σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Έπειτα κόβουμε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια. Πάντα προσέχουμε να μη στεγνώσει η ζύμη μας, για το λόγο αυτό τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Σχηματίζουμε τα μπαλάκια μας σε μικρά
μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε κοντά το ένα με το άλλο για να μη στεγνώσουν και πάλι τα σκεπάζουμε.
Πάνω σε δυο ταψιά βάζουμε δυο πετσέτες. Ήρθε η στιγμή να σχηματίσουμε τα μπρέτσελ ( εάν θέλετε μπορείτε να τα σχηματίσετε σε όμορφα ψωμάκια, η διαδικασία μετά θα είναι ίδια ) και τα τοποθετούμε πάνω στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε πολύ καλά με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 30-40 λεπτά. Έπειτα τα ξεσκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε δυο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο λαδώνουμε με λίγο σπορέλαιο.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη σόδα μαγειρικής, κατεβάζουμε την θερμοκρασία για να μη πάρει πολύ μεγάλη βράση το νερό!
Βάζουμε ένα ένα τα μπρετσελ μέσα στη κατσαρόλα και τα αφήνουμε για περίπου 30-40 δευτερόλεπτα έπειτα τα βάζουμε πάνω στο ταψί( προσέχοντας καθώς τα βάζουμε στο ταψί μας να μη στάζουν νερά)
Ρίχνουμε αλάτι, σουσάμι ή ότι άλλο θέλουμε και τα αφήνουμε ξεσκέπαστα για 10 λεπτάκια να ξεκουραστούν.
Τέλος τα βάζουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά.

Δείτε την συνταγή βήμα – βήμα εδώ:

View this post on Instagram

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε! 500 γρ. αλεύρι μαλακό 2 κ.γ αλάτι 1 κ.γ ζάχαρη 24 γρ. νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά) 275 ml κρύο νερό 40 γρ. βούτυρο λιωμένο Για τη σύνθεση θα χρειαστούμε! 1.5 L νερό 4.5 κ.σ σόδα μαγειρικής Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο νερό, και σπάμε τη μαγιά με τα χέρια. Βάζουμε το βούτυρο, το υπόλοιπο νερό και το ζυμώνουμε λίγο. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε τη ζύμη μας για περίπου 10 λεπτά. Πάνω στον πάγκο μας σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Έπειτα κόβουμε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια. Πάντα προσέχουμε να μη στεγνώσει η ζύμη μας, για το λόγο αυτό τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Σχηματίζουμε τα μπαλάκια μας σε μικρά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε κοντά το ένα με το άλλο για να μη στεγνώσουν και πάλι τα σκεπάζουμε. Πάνω σε δυο ταψιά βάζουμε δυο πετσέτες. Ήρθε η στιγμή να σχηματίσουμε τα μπρέτσελ ( εάν θέλετε μπορείτε να τα σχηματίσετε σε όμορφα ψωμάκια, η διαδικασία μετά θα είναι ίδια ) και τα τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Τα σκεπάζουμε πολύ καλά με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 30-40 λεπτά. Έπειτα τα ξεσκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Ετοιμάζουμε δυο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο λαδώνουμε με λίγο σπορέλαιο. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη σόδα μαγειρικής, κατεβάζουμε την θερμοκρασία για να μη πάρει πολύ μεγάλη βράση το νερό! Βάζουμε ένα ένα τα μπρετσελ μέσα στη κατσαρόλα και τα αφήνουμε για περίπου 30-40 δευτερόλεπτα έπειτα τα βάζουμε πάνω στο ταψί( προσέχοντας καθώς τα βάζουμε στο ταψί μας να μη στάζουν νερά) Ρίχνουμε αλάτι, σουσάμι ή ότι άλλο θέλουμε και τα αφήνουμε ξεσκέπαστα για 10 λεπτάκια να ξεκουραστούν. Τέλος τα βάζουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά. Η χαρακτηριστική γεύση, το χρώμα και η λάμψη των αυθεντικών γερμανικών μπρέτσελ οφείλεται στην αντίδραση από ένα χημικό που λέγεται Μεϊγιάρντ. Καθώς η ένωση αυτή μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη στην μαγειρική, αν κάποιος δεν γνωρίζει να τη διαχειριστεί σωστά, η ίδια σχεδόν αντίδραση μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια μαγειρικής σόδας. #yvoniniskitchenstories

A post shared by Yvonne Bosnjak (@yvonini) on

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024