Μίνι πεϊνιρλί
Εξαιρετικά γευστικά και εύκολα μεζεδάκια με ντοματίνια, κατσικίσια φέτα, ρίγανη και σχινόπρασο.
Spotlight
- Γιατί ο Έβρος μπαίνει στο κάδρο του Μαξίμου
- Μέχρι και … διαλογισμό υπόσχεται το υπουργείο Υγείας στους μαθητές για καλύτερη υγεία
- 937 εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση άγριας ζωής μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στην Αττική
- Νέα έρευνα: Αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης Αλτσχάιμερ ανάλογα με τον τρόπο που κοιμόμαστε;
Υλικά (για 15-20 πεϊνιρλί)
400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4
200 γρ. κατσικίσια φέτα, θρυμματισμένη
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 έτοιμα φύλλα κουρού
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Αφήνουμε για περίπου 2 ώρες τα κομμένα ντοματίνια, ελαφρώς αλατισμένα σε ένα σουρωτήρι, για να αφυδατωθούν.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί, τη ρίγανη, το σχινόπρασο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα κόβουμε σε δίσκους με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 10 εκ. Αν η ζύμη είναι λεπτή βάζουμε 2 δίσκους τον ένα πάνω στον άλλο.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου λίγη από τη γέμιση και αλείφουμε γύρω-γύρω με νερό. Πιάνουμε κάθε δίσκο και με τα δύο χέρια και ενώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα δίνοντας σχήμα βαρκούλας (θα είναι ανοιχτά στο κέντρο). Δεν τα κλείνουμε σφιχτά γιατί κατά το ψήσιμο η γέμιση θα βγει από έξω.
Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τα πεϊνιρλί, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις