Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα ανακάλυψη : Πώς βρέθηκε το μεγαλύτερο ηλικιακά ψάρι στον πλανήτη

Νέα ανακάλυψη : Πώς βρέθηκε το μεγαλύτερο ηλικιακά ψάρι στον πλανήτη

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι το γηραιότερο τροπικό ψάρι στον κόσμο

Μια νέα ανακάλυψη έγινε η οποία δημιούργησε ιδιάζουσες εντυπώσεις σχετικά με ένα ψάρι, το οποίο ενδέχεται να έζησε κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τι σηματοδοτεί αυτή η ανακάλυψη;

Μια 81χρονη πέρκα ανακάλυψαν οι επιστήμονες ανοιχτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι το γηραιότερο τροπικό ψάρι στον κόσμο, καθώς γεννήθηκε το 1939! Έχει «ζήσει», δηλαδή, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και χρονικά πρόλαβε και τις μάχες μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το ψάρι ανήκει στην οικογένεια των «λουτιανιδών». Η αγγλική ονομασία είναι midnight snapper και η επιστημονική του ονομασία Macolor macularis.

Η ανακάλυψη του ψαριού, σύμφωνα με τις πηγές του CNN, δεν έγινε τυχαία, αλλά συνιστούσε μια επιστημονική μελέτη που ήθελε να καταγράψει το ποσό διαβίωσης των ψαριών του κοραλλιογενούς υφάλου.

Η 81χρονη πέρκα προστέθηκε τώρα σε μια ομάδα μόλις 10 ακόμη «υπερήλικα» ψάρια, καθώς τα υπόλοιπα 10 ξεπερνάνε σε ηλικία τα 60 έτη.

Ο Brett Taylor, βιολόγος που ειδικεύεται στα ψάρια, ηγήθηκε της μελέτης και δήλωσε: «Μέχρι τώρα, τα παλαιότερα ψάρια που βρήκαμε σε ρηχά, τροπικά νερά ήταν περίπου 60 ετών», είπε.

 «Έχουμε εντοπίσει δύο διαφορετικά είδη εδώ που γίνονται οκτογενή και πιθανώς μεγαλύτερα».
Ο Taylor είπε ότι η έρευνα θα βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν πώς το μήκος και η ηλικία των ψαριών θα επηρεαστούν από την κλιματική αλλαγή.
«Παρατηρούμε τα ψάρια σε διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη – με διαφορετικές θερμοκρασίες νερού – για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς μπορούν να αντιδράσουν όταν οι θερμοκρασίες θερμαίνονται παντού», είπε.
Το οκτογενές ψάρι δεν είναι το παλαιότερο θαλάσσιο πλάσμα που υπάρχει. Οι καρχαρίες της Γροιλανδίας, οι οποίοι είναι εγγενείς στις Αρκτικές θάλασσες, είναι το μακρύτερο ηλικιακά σπονδυλωτό στη Γη.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης υπολόγισαν ότι αυτοί οι καρχαρίες ζουν τουλάχιστον 400 χρόνια, σχεδόν δύο αιώνες περισσότερο από τις φάλαινες.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024