Ο πιο μοναχικός ελέφαντας του κόσμου έφτασε στην Καμπότζη, μετά από πτήση επτά ωρών από το Πακιστάν, για να λάβει τη θερμή υποδοχή της… Σερ, που πρόκειται να τον συνοδεύσει σε καταφύγιο, όπου θα συναντήσει πιθανά ταίρια για να ζευγαρώσει.

Ο Κααβάν, ένας υπέρβαρος, 36χρονος ελέφαντας, έφτασε στην Καμπότζη μετά από την παγκόσμια κατακραυγή οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων, που φρόντισαν για την απομάκρυνσή του από το προηγούμενο σπίτι του: Έναν ζωολογικό κήπο στο Ισλαμαμπάντ, που κατηγορείται για αμέλεια.

Η Σερ προώθησε την περίπτωσή του μέσω των κοινωνικών δικτύων – και ταξίδεψε μέχρι το Πακιστάν για να τον συνοδεύσει.

Φορώντας μια μαύρη μάσκα, η σταρ χαιρετούσε με ενθουσιασμό το αεροπλάνο καθώς προσγειωνόταν στην Καμπότζη.

«Είμαι τόσο περήφανη που βρίσκεται εδώ», δήλωσε στο AFP, αφού χαιρέτησε τον Κααβάν μέσα από ένα άνοιγμα στη βάση του κλουβιού του. «Θα είναι πολύ ευτυχισμένος εδώ», πρόσθεσε η Σερ, λέγοντας ότι ελπίζει τα βάσανα του ζώου να ανήκουν στο παρελθόν.

Ο Αμίρ Χαλίλ, ένας κτηνίατρος της οργάνωσης Four Paws, τόνισε ότι ο παραμελημένος ελέφαντας συμπεριφέρθηκε «σαν έμπειρος ταξιδιώτης». Έτρωγε, δεν είχε άγχος – μέχρι που κοιμήθηκε, αν και όρθιος, στηριγμένος στα τοιχώματα του κλουβιού του, εξήγησε ο Χαλίλ.

Ο μοναχικός ελέφαντας θα συνυπάρξει με άλλα 600 άτομα του είδους του, στο καταφύγιο που θα γίνει το νέο του σπίτι.


Πριν μεταφερθεί στο καταφύγιο, μοναχοί του πρόσφεραν μπανάνες και καρπούζια, τον ευλόγησαν με προσευχές και τον έραναν με αγιασμό.

Το ταξίδι του είναι η κορύφωση μιας εκστρατείας που διήρκεσε χρόνια. Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά του όσο βρισκόταν σε αιχμαλωσία έδειχνε «κάποιο είδος ψυχικής ασθένειας» που πιθανότατα οφειλόταν στις άθλιες συνθήκες του ζωολογικού κήπου.

Τον Μάιο, Πακιστανός δικαστής διέταξε την απομάκρυνση όλων των ζώων από το ζωολογικό κήπο.

Όταν πληροφορήθηκε ότι ο Κααβάν θα απελευθερωνόταν, η Σερ έγραψε στο Twitter ότι η απόφαση αποτελεί «μια από τις καλύτερες στιγμές» της ζωής της.

Ομάδα κτηνιάτρων και ειδικών της αυστριακής οργάνωσης Four Paws πέρασε ολόκληρους μήνες με τον Κααβάν για να τον προετοιμάσει για το ταξίδι. Μια διαδικασία που γίνεται εξαιρετικά περίπλοκη λόγω του μεγέθους του και της ποσότητας φαγητού που χρειάζεται στη διαδρομή. Ο ελέφαντας έπρεπε να μάθει και πώς να μπαίνει στο μεταλλικό κλουβί για να πετάξει μέχρι την Καμπότζη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr