Τώρα μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε ένα έργο τέχνης σε χαμηλότερη τιμή αλλά με διαχρονική αξία.

Δημοπρασία

Το Μουσείο Μπενάκη μέσα από την ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων, ξεκινά  έως τις 7 Δεκεμβρίου, επιδιώκοντας να εισπράξει έσοδα, ειδικά σε μια περίοδο πανδημικής κρίσης που τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά.

Καλλιτέχνες που έχουν ήδη αφήσει έργα τους ή συνεργάζονται με το Πωλητήριό του αλλά και ιδιώτες υποστηρικτές του, παραχώρησαν αφιλοκεδώς πολλά έργα με σκοπό τη διατήρηση του Μουσείου.

Ο κατάλογος των καλλιτεχνικών έργων, περιλαμβάνει περισσότερα από 250 έργα 138 διαφορετικών καλλιτεχνών.

Οι Γιάννης Ακριθάκης, Κώστας Βαρώτσος, Αλέκος Φασιαμός, Κυριάκος Κατζουράκης, Σωτήρης Σόρογκας, Χρήστος Μποκόροος κ.α, είναι μεταξύ όσων συνεισφέρουν στην όλη πρωτοβουλία.

Η έναρξη της διαδικτυακής δημοπρασίας ξεκινά στις 10 το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, που περιλαμβάνει φωτογραφίες και 360˚ επισκόπηση των έργων και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 9 το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στον καλλιτεχνικό και πολιτισμικό χώρο

Τα μουσεία ως γνωστόν έκλεισαν τόσο στην πρώτη πανδημική έξαρση την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου, όσο και τώρα τον Νοέμβριο.

Αυτό είχε ως επακόλουθο πολλές εκδηλώσεις που ήταν να γίνουν τελικά να μην τελεστούν, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο στα έσοδα. Ανεπηρέαστο δεν έμεινε μέσα σε όλα τα μουσεία και το μουσείο Μπενάκη.

Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος που στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, το κάνει μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής δυσχέρειας. Και επειδή ο χώρος της τέχνης και του πολιτισμού οφείλει πάντοτε να δίνει τα «φώτα», αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει το ίδιο το μουσείο να συντηρηθεί λειτουργικά και αποτελεσματικά.

Εδώ θα δείτε τον κατάλογο με τα έργα που βρίσκονται σε δημοπρασία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr