Βουλή : Άρση ασυλίας βουλευτή του ΜέΡΑ25 προτείνει αρμόδια επιτροπή – Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της Αριστεράς
Η κοινοβουλευτική επιτροπή, προχώρησε σε αυτή την απόφαση με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε η αστυνομία, εις βάρος της κ. Αδαμοπούλου, για δηλώσεις της πως αστυνομικοί είναι οι μπαχαλάκηδες που πετούν μολότοφ και διαλύουν τις πορείες.
Την άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΜεΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, πρότεινε -κατά πλειοψηφία- η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς.
Η κοινοβουλευτική επιτροπή, προχώρησε σε αυτή την απόφαση με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε η αστυνομία, εις βάρος της κ. Αδαμοπούλου, για δηλώσεις της πως αστυνομικοί είναι οι μπαχαλάκηδες που πετούν μολότοφ και διαλύουν τις πορείες.
Στη συνεδρίαση ανέβηκαν οι τόνοι με τα κόμματα της αριστεράς να καταγγέλλουν αντιδημοκρατικές διαδικασίες και την πλειοψηφία να απαντά πως πρόκειται για την εφαρμογή του άρθρου του Συντάγματος που εξαιρεί από «το ανεύθυνο του βουλευτή» τις περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης.
Η τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας θα ληφθεί με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα -πιθανότατα Τετάρτη.
- Παρήγγειλε από το εξωτερικό 8 κιλά κάνναβης μέσω ταχυδρομείου – Συνελήφθη 33χρονος
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του