Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάρβευ Γουάινσταιν: Στη φυλακή με συμπτώματα κορoναϊού

Χάρβευ Γουάινσταιν: Στη φυλακή με συμπτώματα κορoναϊού

O πρώην «Βασιλιάς του Hollywood» και «ισχυρός άντρας της Μέκκας του κινηματογράφου» ο Harvey Weinstein, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 23 χρόνια φυλάκισης για βιασμούς γυναικών και σεξουαλική κακοποίηση τους έχει πυρετό, χωρίς να είναι σαφές εάν έχει προσβληθεί από κορωναΐο.

Ο εκδότης του έδωσε την πληροφορία χωρίς να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει εάν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Ο Weinstein έκανε παθιασμένες ομιλίες  για τα δικαιώματα των γυναικών , όπως έγραφαν οι New York Times το 2015   ο οποίος ανακρίθηκε από την αστυνομία μετά από καταγγελία (για ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά) που υπέβαλλε το μοντέλο Ambra Gutierrez. Ο Harvey Weinstein αρνήθηκε τις κατηγορίες, η υπόθεση δεν προχώρησε σε δίκη τότε, αλλά άρχισαν να εμφανίζονται στα social media  αναφορές για την συμπεριφορά του.

Τότε ήταν που ξαναεμφανίστηκε το προσκήνιο η φράση “me too”. Το κίνημα είχε ξεκινήσει το 2006 μετά την σεξουαλική κακοποίηση της 13χρονης Tarana Burke, αλλά εξατμίστηκε σταδιακά.

Ο Weintein παρενοχλούσε σεξουαλικά  νεαρές επίδοξες ηθοποιούς, οι περισσότερες από τις οποίες είναι σήμερα μεγάλες σταρ της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Πάνω από 100 γυναίκες κατέθεσαν ότι ο Harvey τις παρενόχλησε σεξουαλικά ή και τις βίασε. Μεταξύ αυτών  είναι οι Angelina Jolie,  Gwyneth Paltrow, Rose MacGowan, Asia Argento, , Ashley Judd, Courtney Love, Rosanna Arquette, Heather Graham, Lena Headey, Mira Sorvino, Anabella Sciorra, Anne Heche, Eva Green.

Ο Harvey απειλούσε τις νέες φιλόδοξες ηθοποιούς που συναντούσε – κάποιες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του φορώντας μια ρόμπα – πως εάν δεν ενέδιδαν  θα της έθαβε καλλιτεχνικά και δεν θα έβρισκαν δουλειά Χόλυγουντ.

Αναμεσά τους οι Angelina Jolie,

Ο Harvey Weinstein είναι πολυεκατομμυριούχος, παραγωγός, συνιδρυτής της Miramax, αλλά και της The Weinstein Company με τον αδελφό του, Bob.

Η  σύζυγός του, Georgina Chapman, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ενώ τον πέταξαν έξω από όλα τα διοικητικά συμβούλια που συμμετείχε.

Ανάμεσα στις ηθοποιούς που έλυσαν τη σιωπή τους, ήταν η Asley Judd, που εξομολογήθηκε πως είκοσι χρόνια πριν, ο Weinstein την είχε καλέσει σε επαγγελματικό πρωινό στο ξενοδοχείο του στο Μπέβερλι Χιλς και της είχε ζητήσει να του κάνει μασάζ.

Πολλές γυναίκες δήλωσαν ανοικτά  ότι τις βίασε. Η ηθοποιός Asia Argento, σύντροφος του Anthony Bourdain δήλωσε πως «μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και του είπα πως δεν είμαι καμία χαζή…προσπαθώ ακόμη να συμφιλιωθώ με αυτό που συνέβη. Με τρόμαξε. Και ήταν τόσο μεγαλόσωμος. Δεν σταματούσε. Ήταν ένας εφιάλτης», δήλωσε η Argento, αποκαλύπτοντας πως της έκανε στοματικό σεξ χωρίς τη θέλησή της.

Άλλες γυναίκες ανέφεραν ότι τις άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο, παρενοχλώντας τες σεξουαλικά.

Είχε εκβιάσει ηθοποιούς, που δεν είχαν υποκύψει στις άρρωστες ορέξεις του, όπως τις Mira Sorvino και Rosanna Arquette.

Πρώην και νυν στελέχη και υπάλληλοι στις εταιρείες του δήλωσαν ότι είχαν γίνει αυτόπτες μάρτυρες ή ότι γνώριζαν τις άνομες πράξεις τους, αλλά και ότι είχαν πέσει θύματά του, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η συμπεριφορά του ήταν γνωστή σε όλους τους υπαλλήλους τόσο στη Miramax, όσο και στην Weinstein Company.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024