Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι καταναλωτές στρέφονται στην υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια του lockdown

Οι καταναλωτές στρέφονται στην υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια του lockdown

Οι καταναλωτές στον κοροναϊό μείωσαν τις δαπάνες τους για έτοιμα γεύματα και αγόρασαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, στρεφόμενοι σε μια πιο υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια του lockdown

Οι καταναλωτές στον κοροναϊό μείωσαν τις δαπάνες τους για έτοιμα γεύματα και αγόρασαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, στρεφόμενοι σε μια πιο υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια του lockdown.

Απίστευτο και όμως… αληθινό!

«Εν μέσω του “lockdown” οι άνθρωποι τρώνε πιο υγιεινά»

Όσοι  κλήθηκαν να μείνουν σπίτι τους δοκίμασαν επίσης νέες συνταγές και πέταξαν λιγότερο φαγητό, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε με δείγμα σχεδόν 11.000 καταναλωτών σε 11 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Εν μέσω του “lockdown” οι άνθρωποι τρώνε πιο υγιεινά, μαγειρεύουν το δικό τους φαγητό και καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά», δήλωσε η Σαρλότ ντε Μπάκερ, η οποία συντόνισε την έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας στο Βέλγιο.

Ορισμένες από τις διατροφικές συνήθειες πιθανόν να διατηρηθούν και μετά την επιδημία, σύμφωνα με την κ. ντε Μπάκερ, διότι σε πολλές χώρες τα lockdowns κράτησαν περισσότερο από έξι εβδομάδες, όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί μια νέα συνήθεια.

Πάντως, σύμφωνα με άλλη έρευνα του ινστιτούτου Ifop για τον ιστότοπο Darwin Nutrition, η πλειονότητα των Γάλλων (57%) δήλωσε ότι πήρε 2,5 κιλά κατά μέσο όρο μετά την έναρξη της καραντίνας, εξαιτίας της έλλειψης σωματικής άσκησης, αλλά και του άγχους, σύμφωνα με το Reuters.

Πέντε tip για να μην υποκύψετε στην ευκολία του delivery

Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να αντισταθείτε στους διάφορους διατροφικούς… πειρασμούς όταν είστε συνεχώς μέσα στο σπίτι, υπάρχουν όμως ορισμένα tips που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια ισορροπήμενη διατροφή.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά.

Μπείτε στην κουζίνα

Τώρα που περνάτε την ημέρα σας στο σπίτι, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να αποφεύγετε το μαγείρεμα, ακόμη κι αν η τηλεργασία δεν σας επιτρέπει την πολυτέλεια του άπειρου ελεύθερου χρόνου. Δεν χρειάζεται να είστε λάτρεις της μαγειρικής για να ετοιμάσετε μερικά γρήγορα και εύκολα υγιεινά γεύματα. Για παράδειγμα, βράστε μερικά λαχανικά και συνοδεύστε τα με μια απλή ομελέτα. Ένα τέτοιο θρεπτικό γεύμα δεν θα σας πάρει περισσότερα από 20′ και δεν απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα.

Μην παραλείπετε το πρωινό

Η ριζική αλλαγή στην καθημερινότητά σας εύκολα μπορεί να σας βγάλει εκτός διατροφικού προγράμματος. Ωστόσο, το γεγονός ότι μένετε σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε το πρωινό σας γεύμα, το οποίο τροφοδοτεί τον οργανισμό σας με την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα. Δύο φρυγανιές με ταχίνι και μέλι, τρία φλιτζάνια βρώμη με γάλα αμυγδάλου ή ένα τοστ με τυρί είναι μερικές νόστιμες και γρήγορες επιλογές.

Χρησιμοποιήστε ξεχασμένα συστατικά

Μην ξεχνάτε όσα μπορεί να έχετε ήδη στο πίσω μέρος στο ντουλάπι της κουζίνας σας! Τώρα μπορεί τελικά να είναι η ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε εκείνη τη συσκευασία φακές που ποτέ δεν τιμήσατε. Θα μπορούσατε ακόμη και να δοκιμάσετε να κάνετε μια απογραφή του τι έχετε, ώστε να μπορείτε να ψάξετε για σχετικές συνταγές και να οργανώσετε τα γεύματά σας. Αν έχετε πακέτα με ελάχιστα ζυμαρικά ή ρύζι, σκεφτείτε δημιουργικά για να τα χρησιμοποιήσετε – για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την τελευταία ποσότητα  ρυζιού για να φτιάξετε μια σπιτική σούπα.

Βρείτε έξυπνες εναλλακτικές

Άνθρωποι είστε και σίγουρα όταν μένετε κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι, θα νιώσετε κάποια στιγμή μια ξαφνική λιγούρα για κάτι γλυκό. Εμείς δεν θα σας πούμε να καταπιέσετε αυτή σας την επιθυμία (ήδη καταπιέζεστε άλλωστε αρκετά), απλά να τη διαχειριστείτε έξυπνα. Αντί λοιπόν να ορμήξετε στις σοκοφρέτες, προτιμήστε να απολαύσετε μερικά κομμάτια μπανάνας βουτηγμένα σε πραλίνα ή γιαούρτι με μέλι και κομμάτια φρούτων. Με αυτόν τον τρόπο, θα ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό χωρίς να προδώσετε την προσπάθειά σας για ισορροπημένη διατροφή.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Κάνοντας έναν προγραμματισμό για το τι θα τρώτε σε κάθε γεύμα για τις επόμενες ημέρες ή για την εβδομάδα, θα μπορούσατε πραγματικά να βρείτε τον καλύτερο τρόπο χρήσης των συστατικών που ήδη έχετε, καθώς και να εντοπίσετε το τι άλλο μπορεί να χρειαστείτε.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024