Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H&M Consious Exclusive A/W20: H βιώσιμη μόδα στα καλύτερά της

H&M Consious Exclusive A/W20: H βιώσιμη μόδα στα καλύτερά της

Η νέα συλλογή Conscious της H&M δημιουργήθηκε από υλικά που παράχθηκαν από απορρίμματα

Λίγα χρόνια πριν, η δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από απορρίμματα, ακουγόταν απίθανο ή για τους πιο ευαισθητοποιημένους σε θέματα που αφορούν στη βιώσιμη μόδα, άπιαστο όνειρο.

Ευτυχώς σήμερα η τεχνογνωσία έχει αναπτυχθεί και στο χώρο της μόδας σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και όνειρα όπως η δημιουργία μιας ολόκληρης συλλογής από απορρίμματα, να μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Η H&M Conscious Exclusive AW20 είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα, καθώς η γνωστή εταιρεία παρουσίασε μία από τις καλύτερες εφαρμογές βιώσιμης μόδας που μέχρι σήμερα έχουμε δει στο χώρο.

Όλα τα κομμάτια της συλλογής Η&Μ Conscious Exclusive A/W20 είναι φτιαγμένα από αειφόρα υλικά που παράχθηκαν από απορρίμματα.

Όσα, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν πεταχτεί, μεταμορφώνονται σε πραγματικούς θησαυρούς που έχουν αξία και θα αγαπηθούν.

Με αυτό τον τρόπο, η συλλογή μάς επιτρέπει να επανεκτιμήσουμε την αξία των απορριμμάτων και μας εμπνέει δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που αναδεικνύεται όταν ξαναχρησιμοποιούμε παλιά αντικείμενα.

Η συλλογή A/W20 είναι αφιερωμένη στο να αναδείξει την ομορφιά που κρύβεται μέσα στα απορρίμματα και περιλαμβάνει καινοτόμα υφάσματα και διαδικασίες που μεταμορφώνουν υπολείμματα τροφίμων σε μια νέα φυσική ίνα, υφάσματα που προέρχονται από βιώσιμα επεξεργασμένο πολτό ξύλου, ενώ χρησιμοποιεί μια μοναδική επεξεργασία στην παραγωγή των κομματιών.

Τα υλικά αποτυπώνονται στη γυναικεία συλλογή, όπως στα εντυπωσιακά βραδινά φορέματα σε μαύρο και πράσινο ζακάρ από ταφτά, στα κομμάτια από κίτρινο ζακάρ, στα φορέματα που διακοσμούνται με λουλούδια σε απαλό πράσινο χρώμα και αναμειγνύονται με ογκώδεις μπλούζες και tailored κοστούμια.

Δραματικοί όγκοι, απαλά δομημένες σιλουέτες και εντυπωσιακά βολάν συνυπάρχουν τολμηρά και δημιουργούν μια γοητευτική συλλογή.

Στη συλλογή Conscious Exclusive A/W 20 συναντάμε την επιστροφή της ανδρικής σειράς ρούχων, η οποία περιλαμβάνει ένα κλασικό σμόκιν, ένα πολυτελές κοστούμι, πουκάμισα και ένα κίτρινο τζάκετ από ζακάρ.

«Για τη σεζόν AW20, στόχος μας ήταν να πρωτοπορήσουμε – ξεπεράσαμε τα όρια της δημιουργικότητας και της αειφόρου μόδας – εστιάζοντας στα απορρίμματα.

Συνεπώς, τα κομμάτια της συλλογής έχουν δημιουργηθεί από πραγματικά εκπληκτικά υλικά, τα οποία παράχθηκαν από απορρίμματα.

Δουλεύοντας με τον συγκεκριμένο τρόπο μεταμόρφωσης υλικών και αναδεικνύοντας στους πελάτες μας την ομορφιά που μπορεί να κρύβεται μέσα τους, ελπίζουμε ότι τα απορρίμματα θα αποτελούν κομμάτι της αειφόρου μόδας στο μέλλον,» λέει η Ann-Sofie Johansson, υπεύθυνη σχεδιασμού της H&M.

Τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν τολμηρά, ανατρεπτικά τσόκερ, σκουλαρίκια και κλιπ παπουτσιών φτιαγμένα από ανακυκλωμένα μέταλλα και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου από το νέο υλικό Made of Air – ένα υλικό που παράγεται εν μέρει από απόβλητα βιομάζας.

Τα παπούτσια μπορούν να φορεθούν και σαν mules και σαν μποτάκια μέσω της αποσπώμενης κάλτσας και είναι φτιαγμένα από VEGEA™, ένα καινοτόμο vegan δέρμα που παράγεται εν μέρει από υποπροϊόντα οινοποιίας.

Τα σχέδια της συλλογής είναι εμπνευσμένα από vintage ταπετσαρίες με prints λουλουδιών που έχουν ξεθωριάσει μέσα στο χρόνο, ενώ τα ραμμένα λουλούδια και τα μοτίβα νυχτοπεταλούδας αναδεικνύουν τόσο τη ζωντάνια του σήμερα όσο και την παλαιότητα.

Επιπλέον, δύο καταστήματα της H&M στη Στοκχόλμη και στο Βερολίνο θα προσφέρουν έξι διαφορετικά κομμάτια της συλλογής A/W20 προς ενοικίαση – κάποια εκ των οποίων θα είναι διαθέσιμα μόνο για δανεισμό, ενώ άλλα θα βγαίνουν σε αποκλειστικές αποχρώσεις.

Η Conscious Exclusive A/W20 θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο hm.com από τις 3 Δεκεμβρίου.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024