Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι ονειρεύονται οι άλλοι άνθρωποι;

Τι ονειρεύονται οι άλλοι άνθρωποι;

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα όνειρα

Τα όνειρα μπορεί να είναι μυστηριώδη, αγχωτικά, μπερδεμένα ή ακόμη και διασκεδαστικά. Ίσως έχετε μοιραστεί ένα όνειρο με τους φίλους σας και σας έχουν πει ότι βλέπουν τα ίδια ή παρόμοια είδη ονείρων. Το περιεχόμενο των ονείρων μπορεί να ποικίλλει από το ένα άτομο στο άλλο, αλλά ορισμένοι τύποι ονείρων τείνουν να είναι πιο συνηθισμένοι.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα εξελισσόμενο επιστημονικό πεδίο και ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καταλάβουμε γιατί οι άνθρωποι ονειρεύονται ορισμένα πράγματα.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα όνειρα;

Τι ονειρεύονται οι άνθρωποι πιο συχνά; Σε σχετική μελέτη που εξετάζει το περιεχόμενο των ονείρων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μερικά από τα πιο κοινά θέματα ονείρου περιελάμβαναν:

  • Ότι δεχόμαστε επίθεση
  • Ότι μας κυνηγούν
  • Ότι έχουμε αργήσει
  • Θάνατος αγαπημένου προσώπου ή επιστροφή αποθανόντος αγαπημένου προσώπου
  • Ότι πέφτουμε
  • Ότι πετάμε
  • Δραστηριότητες που σχετίζονται με το σχολείο (εξετάσεις, σπουδές)
  • Σεξουαλική δραστηριότητα

Τα όνειρα αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες για την καθημερινή ζωή

Σύμφωνα με τον ερευνητή ονείρων Calvin Hall, ο οποίος συνέλεξε και ανέλυσε περισσότερα από 10.000 όνειρα, η πλειονότητα των ονείρων μας τείνει να αντανακλά ανησυχίες σχετικά με την καθημερινή ζωή. Τα χρήματα, το σχολείο, η εργασία, η οικογένεια, οι φίλοι και η υγεία είναι μόνο μερικά από τα πιο κοινά πράγματα που ονειρεύονται οι άνθρωποι.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ψυχολογικές ανάγκες μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο στον καθορισμό του περιεχομένου των ονείρων. Οι άνθρωποι που αντιμετώπιζαν απογοητεύσεις που προκλήθηκαν από την υπονόμευση των ψυχολογικών τους αναγκών είχαν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν αρνητικά συναισθήματα στο όνειρό τους.  Αυτό δείχνει ότι οι ανησυχίες της καθημερινής ζωής αντικατοπτρίζονται στα όνειρα.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν το 84% των συμμετεχόντων ονειρεύοταν γεγονότα από την ημέρα του και περίπου το 40% συμμετείχε σε γεγονότα από την προηγούμενη ημέρα.

Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι τα περιεχόμενα των ονείρων μας δεν είναι τυχαία. Σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι οι χαρακτήρες που εμφανίστηκαν στα όνειρα:

  • Περισσότερο από το 48% ήταν άτομα που ο «ονειροπόλος» γνώριζε ονομαστικά στην πραγματική ζωή
  • Ένα άλλο 35% των χαρακτήρων που εμφανιζόταν στα όνειρα ήταν αναγνωρίσιμο από τον κοινωνικό ή επαγγελματικό του ρόλο στην κοινότητα
  • Μόνο περίπου το 16% των χαρακτήρων που εμφανίζονται στα όνειρα δεν αναγνωρίστηκε από τον «ονειροπόλο»

Αυτό που παρατήρησαν επίσης οι ερευνητές είναι ότι υπάρχουν πολλά «θέματα ονείρου» που τείνουν να είναι αρκετά κοινά σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Όνειρα όπως το να μας κυνηγούν, να πέφτουμε ή να είμαστε γυμνοί μπροστά σε κοινό είναι εκπληκτικά συχνά μεταξύ των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024