Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο «πιάστης» γιατρός

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο «πιάστης» γιατρός

Γιατρός... αρπακτικό

Βοά το Ιπποκράτειο των Αθηνών για τον μεγαλογιατρό, ο οποίος πιάστηκε στα τέλη της εβδομάδος με τη «γίδα στον πλάτη» (κατά την ορθή έκφραση της ευάνδρου Ηπείρου περί του συγκεκριμένου ανατομικού τμήματος του ανθρώπινου σώματος – σου λέει «Ο» πλάτης. Οι υπόλοιποι την κάνουν γένους θηλυκού, «Η» πλάτη, αλλά εγώ θα επιμείνω στην ορθότητα της έκφρασης). Βοά λοιπόν το Ιπποκράτειο γιατί ο καλός θεράπων του Ασκληπιού και ορκισμένος – με τον σχετικό όρκο – «συνάδελφος» του Ιπποκράτη του Κώου, «τα άρπαξε» κατά το κοινώς λεγόμενο, εντός φακέλου από φουκαρά ασθενή, τον οποίο όφειλε να περιθάλψει αφιλοκερδώς, διότι αυτή ήταν η εκ των καθηκόντων του υποχρέωση που είχε απέναντί του.

Ο άλλος τα έδωσε, αλλά προηγουμένως είχε προνοήσει να περάσει κι από την Ασφάλεια να του τα φωτοτυπήσουν τα 50άρικα, έτσι όταν έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας ο καλός ασκληπιάδης βρέθηκε με τα φωτοτυπημένα 50άρικα, και ούτω πως τεκμηριώθηκε η δωροληψία. Για τι άλλο βοά το Ιπποκράτειο; Διότι ο περί ου ο λόγος «πιάστης» και «αρπαχτιάρης» γιατρός ήταν – και είναι – ένα πολύ αγαπημένο δε, παιδί του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των γιατρών.

Εις ανταπόδοσιν δε της λατρείας στον αρχηγό, και το αγαπημένο δίδυμο του υπουργείου Υγείας, ο κύριος Ξανθός έδωσε αληθινή μάχη για να του ανατεθεί η πρωτοκαθεδρία στο νοσοκομείο, ώστε μέσω αυτής να το ελέγχει. Στο πλαίσιο της μάχης που έγινε στο παρασκήνιο μέχρι να του «περάσει» του κυρίου Ξανθού η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ο καλός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ με τα μακριά χέρια, παραμερίστηκαν σπουδαίοι επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Δημήτρης Τούσουλης!

Θέλω να πιστεύω ότι ο κύριος Ξανθός δεν γνώριζε τη σκοτεινή πλευρά του εκλεκτού του…

«Μπίζνες» με τους πρόσφυγες

Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν, και πήραμε κι εμείς εδώ, έπειτα από τρία χρόνια, μια ηθική δικαίωση ότι όσα καταγγέλλαμε (μας τα έλεγαν άλλοι δηλαδή, που γνώριζαν πώς λειτουργεί το σύστημα με τις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες) ήταν ακριβή. Οτι η αδυναμία του ελληνικού κράτους να ελέγξει τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αφήνει ανοιχτό παράθυρο για να εισχωρήσουν πράκτορες ξένων συμφερόντων, απατεώνες, λαμόγια, ακόμη και μπίζνεσμαν. Επί υπουργίας Γιάννη Μουζάλα δε, είχαμε μεταφέρει και την πληροφορία ότι πρέπει να υπάρχει σχέση εξάρτησης και αλληλοτροφοδότησης μεταξύ ΜΚΟ και κυκλωμάτων στην Τουρκία που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, και κονομάνε και οι δυο πλευρές. Ο τότε υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε υιοθετήσει το αίτημα-πρόταση για την καταγραφή, τουλάχιστον, όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε μια πρώτη προσπάθεια να ελεγχθεί κάπως η δράση τους. Περιττό να σημειώσω ότι κανείς δεν γνώριζε ποιες είναι αυτές οι ΜΚΟ, ποιοι τις «τρέχουν» και κυρίως από πού χρηματοδοτούνται.

Τα καλά τα νέα έφτασαν χθες, με ανακοινώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, που τεκμηρίωσε κατηγορίες κατά 33 μελών, τεσσάρων ΜΚΟ, για σύσταση συμμορίας, εγκληματική δράση, ακόμη και κατασκοπεία!

Επιτέλους, να πω; Κάλλιο αργά παρά ποτέ, να επισημάνω; Ή ότι έστω και δι’ αυτού του τρόπου αποδεικνύεται ότι υπάρχει κράτος και ότι θα μπει μια τάξη στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέρο;

Master στον λαϊκισμό

Είναι λαϊκιστής. Και είναι και ακραία λαϊκιστής. Μπορεί να σου μετατρέψει το άσπρο – μαύρο και τανάπαλιν, και την ίδια στιγμή να υποδύεται και τον σοβαρό. Εγινε πρωθυπουργός επειδή έγινε πρώτα κορυφαίος λαϊκιστής, που έπαιζε τον λαϊκισμό και την υπερβολή στα δάχτυλα, προκειμένου να πείσει όσο περισσότερους μπορούσε. Επεισε κόσμο ότι τα Μνημόνια δεν χρειάζονταν και πως η χώρα είχε απλώς κάτι οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα τα επιλύσει, με τη μαεστρία και την οξυδέρκεια που τον διέκρινε, εκείνος. Βρήκε γονατισμένους από την άγρια μνημονιακή λιτότητα τους Ελληνες και τους παραμύθιασε προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός ότι τα Μνημόνια μας επιβλήθηκαν από τους ξένους επειδή οι ηγέτες της χώρας ήταν γερμανοτσολιάδες, νενέκοι, προσκυνημένοι και απόγονοι του στρατηγού Τσολάκογλου. Και πως είχε τη δύναμη να χτυπάει τα νταούλια να χορεύουν κατά το πώς εκείνος ήθελε η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, και ακόμη και θα έσκιζε τα Μνημόνια, με έναν νόμο και ένα άρθρο θα επανέφερε μισθούς και συντάξεις στα προ των Μνημονίων επίπεδα, και άλλα τέτοια ψέματα. Αρχιερέας του ψεύδους και μετρ στην πολιτική απάτη, στο τέλος της ημέρας μάς φόρεσε για ενενήντα χρόνια ένα τρίτο και πιο σκληρό Μνημόνιο. Τώρα, για λόγους άγνωστους, έχει πειστεί ότι επανέρχεται στην εξουσία. Και τα δίνει όλα – αδιαφορώντας για το γεγονός ότι μια φορά την πάτησε ο λαός μαζί του, δεύτερη δεν έχει…

Μaster στον λαϊκισμό ΙΙ

Προς τι όλο αυτό το πρελούδιο; Για να σας αναφέρω ότι έλαμψε χθες στη Βουλή, ο παλιός «καλός», λαϊκιστής, Τσίπρας. Και τα έδωσε όλα – με αφορμή το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει διά χειρός Πέτσα να διαθέσει άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια προκειμένου να προβληθεί η καμπάνια για τη συνειδητοποίηση του κόσμου απέναντι στην πανδημία. Δύο εκατομμύρια ευρώ, ε; Οχι δισεκατομμύρια. Οπότε θα μπορούσες να πεις, ναι, επηρεάζουν την οικονομία της χώρας. Peanuts, όπως θα λέγαμε και στην εύανδρο Ηπειρο, με οξφορδιανή όπως πάντα προφορά.

Ιδού ένα απόσπασμα μόνο από τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ικανή να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό (υπενθυμίζω και πάλι ότι θα δοθούν, αν δοθούν τελικά, δύο εκατ. ευρώ, δύο. Μόνο!):

«Την ώρα που η οικονομία καταρρέει. Την ώρα που η πανδημία σάς έχει ξεφύγει και πέφτετε από τη μία αντίφαση στην άλλη. Την ώρα που παρουσιάζεστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου. Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει την πλειοψηφία των πολιτών και εσείς δεν έχετε δώσει ένα ευρώ να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία, να ενισχύσετε με εκπαιδευτικούς τα δημόσια σχολεία, να ενισχύσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Τι κάνετε; Δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια για να συνεχίσουν να σας λιβανίζουν».

Τσίπρα εσύ, super star!

(Τον αποθεώνω – είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω…)

Η ώρα της πληρωμής

Η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, φοράει παντελόνια. Οχι από μόδα, ούτε γιατί «της πάνε», ούτε γιατί θέλει να αρνηθεί το φύλο της. Η Λίνα Νικολοπούλου φοράει παντελόνια γιατί τα έβαλε με ένα ολόκληρο σύστημα, δικαστών, εισαγγελέων, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέσων ενημέρωσης που ήλεγχε ο ΣΥΡΙΖΑ, και χωρίς να σκύψει το κεφάλι, χωρίς να προσκυνήσει κανέναν, τους νίκησε. Ολους. Και τον Τσίπρα, και την Εισαγγελία Διαφθοράς και τον Παπαγγελόπουλο και τον Πολάκη, και τον Τζανακόπουλο και τη «θεία» του τη Μάρη Παπασπύρου, και τους βαξεβάνηδες. Τους νίκησε με το σπαθί της. Ολους.

Ομόφωνα η Δικαιοσύνη την αθώωσε από την πλεκτάνη που της είχαν στήσει. Και παράλληλα απέδειξε ότι το κράτος ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κράτος αδίστακτο που αντέγραφε μεθόδους Κολομβίας προκειμένου να πλήξει και να εξουδετερώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Πίστευαν αφελώς οι άνθρωποι ότι χτυπώντας τη Νικολοπούλου θα εξανάγκαζαν τον Γιάννη Στουρνάρα να παραιτηθεί από διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τώρα όμως έρχεται η σειρά τους – όπως ενημερώθηκα εγκύρως χθες. Διότι όπως υποστηρίζει και η λαϊκή σοφία «με τη σειρά ξύνονται τα γαϊδούρια». Ε, ήρθε η σειρά τους να πληρώσουν για τον διασυρμό της…

(Αυτή η τάση ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα και λοιπών, πάντως, να τα βάζουν με τις γυναίκες των αντιπάλων τους, νομίζω ότι παραπέμπει ευθέως σε μισογυνισμό – δεν εξηγείται αλλιώς…).

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024