Νέο Δ.Σ. στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Νέα πρόσωπα καλούνται να ορίσουν το μέλλον του οργανισμού – Η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη είναι από σήμερα μέλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Πριν καλά – καλά κλείσει μια εβδομάδα από την παραίτηση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κινηματογράφου (έγινε την περασμένη Δευτέρα), το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. Αυτό ήταν ένα πολύ καλό βήμα διότι αν μη τι άλλο το ΥΠΠΟΑ απεδείχθη συνεπές στη δέσμευσή του.
Το Δ.Σ αποτελούν οι
· Μάρκος Χολέβας, Πρόεδρος
· Ελένη Χανδρινού, Αντιπρόεδρος
· Ιφιγένεια Βλαχογιάννη
· Μαρία Καλλιμάνη
· Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
· Isabelle Fauvel
· Δάφνη Χατζηπροκοπίου
Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ «στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι η άμεση επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει με το Ειδικό Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Κινηματογραφικής Κοινότητας, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΚ με στόχο την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών του προς όφελος της κινηματογραφικής κοινότητας στο σύνολό της, την επίσπευση των διαδικασιών του και την επίτευξη των ιδρυτικών του σκοπών.»
Ωστόσο, το γεγονός παραμένει: το νυν υπάρχων σύστημα λειτουργίας του ΕΚΚ, αποδεδειγμένα είναι προβληματικό, άρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Ας ελπίσουμε ότι για το καλό του ελληνικού κινηματογράφου, αυτή την φορά, όντως κάτι θα αλλάξει.
Ριζικά και αμετάκλητα.
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κερασάκι στην τούρτα είναι ο Παναγόπουλος;
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση




