Προετοιμασία 20’,  Αναμονή 20’

ΥΛΙΚΑ (για 20 τρουφάκια)

15 χουρμάδες απύρηνοι

5 βερίκοκα αποξηραμένα

Ξύσμα από ½ ακέρωτο πορτοκάλι

80 γρ. αμύγδαλα λευκά + 50 γρ. επιπλέον, αλεσμένα στο μούλτι μαζί με ½ κ.σ. χαρουπάλευρο

80 γρ. καρύδια

1 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο

50 – 60 γρ. χαρουπάλευρο

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα), αλεσμένα στο μούλτι

Ινδοκάρυδο, για την επικάλυψη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό τους χουρμάδες και τα βερίκοκα. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Τα χτυπάμε στο μούλτι με το ξύσμα μέχρι να γίνουν πολτός. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και πλένουμε και στεγνώνουμε τον κάδο του μούλτι. Χτυπάμε χωριστά, να γίνουν τρίμμα, τα 80 γρ. αμύγδαλα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τον πολτό των ξερών φρούτων. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το χαρουπάλευρο. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Μερικά τα ρολάρουμε στα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, μερικά στο ινδοκάρυδο και τα υπόλοιπα στα αλεσμένα αμύγδαλα με χαρουπάλευρο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο