
Οι Τούρκοι επιστράτευσαν τον… κοροναϊό για να αποτρέψουν τη συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες
Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι ο έλληνας ΥΠΕΞ έπρεπε να μπει σε καραντίνα 14 ημερών, όπως ορίζει το πρωτόκολλο υγείας που εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη
Σε νέα διπλωματική πρόκληση προχώρησε η τουρκική πλευρά που επιχείρησε να αποτρέψει τη συνάντηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη, επικαλούμενη… τον κοροναϊό.
Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής έφτασε στη Νέα Υόρκη ο κ. Δένδιας, μετά από ειδική άδεια που του δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι Τούρκοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη συνάντηση, με πρόσχημα τον κοροναϊό. Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι ο έλληνας ΥΠΕΞ έπρεπε να μπει σε καραντίνα 14 ημερών, όπως ορίζει το πρωτόκολλο υγείας που εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αγνόησε τους Τούρκους και για να ξεπεραστεί το εμπόδιο αυτό αποφάσισε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην κατοικία της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, Μαρίας Θεοφίλη.
- ΝΑΤΟ: Ο πόλεμος ΗΠΑ – Ισραήλ κατά του Ιράν, διαλύει για πάντα την Βορειοατλαντική Συμμαχία
- Ξεκίνησαν οι πρώτες αυτοψίες στις περιοχές που έπληξε σφοδρά η κακοκαιρία Erminio
- Δήμος Δελφών: Υποβολή πρότασης σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με στόχο την ανάδειξη του Ελαιώνα της Άμφισσας
- Με 7.000 κόσμο το Χάποελ – Παναθηναϊκός
- «Κέντρα επαναπροώθησης»: Πώς η απέλαση μεταναστών εκτός της ΕΕ θέτει σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Τσακ Νόρις: Το ξέσπασμα της οικογένειας του για ψεύτικα video γύρω από τον θάνατο του – Η οργισμένη ανακοίνωση


