Κοροναϊός: Τέλος τα τεστ και στο ΕΚΠΑ – Μπλόκαρε το εργαστήριο
Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του προβλήματος που ανέκυψε με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), δόθηκε εντολή τα δείγματα από τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής να στέλνονται στο Εργαστήριο του ΕΚΠΑ
Μετά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), ούτε το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών μπορεί να συνεχίσει να εξετάζει τα δείγματα για τον κοροναϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του προβλήματος που ανέκυψε με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), δόθηκε εντολή τα δείγματα από τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής να στέλνονται στο Εργαστήριο του ΕΚΠΑ.
Ωστόσο, το συγκεκριμένο εργαστήριο -με δυνατότητα 3.000 αναλύσεων/ημέρα- ενημέρωσε τις διοικήσεις των νοσοκομείων της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι μπορεί να αναλύει μόνο τα επείγοντα δείγματα και όχι το σύνολο των δειγμάτων που στέλνει κάθε νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι το ΕΚΕΑ αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι στις 8 Σεπτεμβρίου, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία δε, ο κ.Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι τα τεστ γίνονται κανονικά και προωθούνται σε άλλα εργαστήρια μετά την αδυναμία στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Η εντολή ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων και η πρόκληση επεισοδίων, πάση θυσία
- Ετοιμάζεις ταξίδι; 10 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις – Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας
- Η «ξέφρενη» κούρσα της Άστον Βίλα – Ο Έμερι βρήκε τις λύσεις και αποθεώνεται
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ηγεσία της ΕΕ και το ενδεχόμενο ενός πρωτοφανούς στρατηγικού ναυαγίου
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα

