Γαλλία: Οργή για σκίτσο σε περιοδικό – Αναπαριστά μαύρη πολιτικό ως σκλάβα με αλυσίδες
Οργισμένες αντιδράσεις και καταδίκες προκάλεσε ένα σκίτσο σε γαλλικό ακροδεξιό περιοδικό που αναπαριστά μια Γαλλίδα αριστερή μαύρη βουλευτίνα ως σκλάβο με αλυσίδες στο λαιμό της.
Οργισμένες αντιδράσεις και καταδίκες προκάλεσε ένα σκίτσο σε γαλλικό ακροδεξιό περιοδικό που αναπαριστά μια Γαλλίδα αριστερή μαύρη βουλευτίνα ως σκλάβο με αλυσίδες στο λαιμό της.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ με tweet του χθες δήλωσε ότι η απεικόνιση αυτή του περιοδικού πρέπει να «καταδικαστεί απερίφραστα», προσθέτοντας πως η βουλευτίνα Ντανιέλ Ομπονό έχει «την υποστήριξη ολόκληρης της κυβέρνησης».
Η Ομπονό, σε tweet της την Παρασκευή, χαρακτήρισε «ρατσιστικά σκατά» το σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Valeurs Actuelles και περιέγραψε τη γαλλική ακροδεξιά ως «απεχθή, ηλίθια και βάρβαρη».
Πηγές στο Ελιζέ ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επικοινώνησε με την Ομπονό για να της εκφράσει τη στήριξή του.
«Στεκόμαστε στο πλευρό της στον αγώνα κατά του ρατσισμού και για το σεβασμό προς όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους της δημοκρατίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Ρισάρ Φεράν, πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.
Το Valeurs Actuelles υπερασπίστηκε το σκίτσο υποστηρίζοντας ότι αποτελούσε μέρος της ετήσιας καλοκαιρινής σειράς μυθοπλασίας στην οποία χαρακτήρες από την πολιτική, την τέχνη ή τα μέσα ενημέρωσης ταξιδεύουν στο χρόνο.
Στο τεύχος αυτό, η Ομπονό ταξιδεύει στον 18ο αιώνα και, σύμφωνα με το περιοδικό, βιώνει «τη φρίκη της δουλείας, όπως οργανώθηκε από τους Αφρικανούς τον 18ο αιώνα».
Το περιοδικό απέρριψε ότι είχε ρατσιστικές προθέσεις, σημειώνοντας ωστόσο πως κατανοεί πως η Γαλλίδα βουλευτίνα «πληγώθηκε προσωπικά».
«Λυπούμαστε για αυτό και της ζητάμε συγγνώμη», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του το Valeurs Actuelles.
Il paraît 'Qu'on-Peut-Pu-Rien-Dire' #BienPensance. Heureusement on peut encore écrire de la merde raciste dans un torchon illustrée par les images d'une députée française noire africaine repeinte en esclave…
L'extrême-droite, odieuse, bête et cruelle. Bref, égale à elle-même. pic.twitter.com/EupKSXZ207— Députée Obono (@Deputee_Obono) August 28, 2020
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442