Προσφυγικό : Συνεχίζεται η διαμάχη Μηταράκη – Πολάκη για «διασπάθιση δημόσιου χρήματος»
Στο θέμα των συμβάσεων για τις δομές φιλοξενίας και τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο, επανέρχεται με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, μετά από νέα ανάρτηση στα social media του Π. Πολάκη, ο οποίος κάνει λόγο για υπερτιμολογήσεις, σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβάσεις επί υπουργίας Δ. Βίτσα.
Στο θέμα των συμβάσεων για τις δομές φιλοξενίας και τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο, επανέρχεται με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, μετά από νέα ανάρτηση στα social media του Παύλου Πολάκη, ο οποίος κάνει λόγο για υπερτιμολογήσεις, σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβάσεις επί υπουργίας Δημήτρη Βίτσα, και κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πως «αν συνεχίσει να καλύπτει τον κ. Μηταράκη, θα είναι συνυπεύθυνος για διασπάθιση δημοσίου χρήματος».
Στοιχεία και ύβρεις
Το υπουργείο «απάντησε με στοιχεία και ο κ. Πολάκης συνεχίζει να απαντάει με ύβρεις, αυτή είναι η διαφορά μας» αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωση του το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και σημειώνει:
«Οι υφιστάμενες συμβάσεις για τα 27 ξενοδοχεία στη Δομή Λουτρών Νέας Απολλωνίας στη Βόλβη με λήξη τον Ιούλιο του 2020 είχαν συνολική αξία 1.257.600 ευρώ και οι νέες συμβάσεις, που υπογράφονται αυτή την περίοδο, θα έχουν συνολική αξία 872.460 ευρώ, ήτοι μείωση 30,6% στο συμβατικό τίμημα και 7,5% στο μηνιαίο τίμημα.
Οι υφιστάμενες συμβάσεις για τα 9 ξενοδοχεία στη Δομή Γρεβενών με λήξη Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 είχαν συνολική αξία 1.851.840 ευρώ και οι νέες συμβάσεις που υπογράφονται αυτήν την περίοδο, θα έχουν συνολική αξία 1.753.920 ευρώ, ήτοι μείωση 5,3% στο συμβατικό τίμημα και 3% στο μηνιαίο τίμημα, με ταυτόχρονη αύξηση κρεβατιών κατά 30,2%».
Σ’ επιφυλακή
«Παρακαλείται ο κ. Πολάκης να παραμείνει σε επιφυλακή καθώς μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευθεί 5 από τις συνολικά 36 νέες συμβάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Πηγή ΑΜΠΕ
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ιταλία: Οπαδός… έστειλε γυναίκα διαιτητή να «πλύνει τα πιάτα» και οι υπόλοιποι τον έκραξαν (vid)
- Ερέβους επίκληση: για τη νέα ποιητική συλλογή του Διονυσίου Καλιντέρη
- Ιταλία: Φυγάς παρίστανε το άγαλμα σε χριστουγεννιάτικη φάτνη – Τον εντόπισε ο δήμαρχος


