Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδιο Πολάκη - Κυρανάκη στην Προανακριτική – Πληροφορίες για σπρωξίματα

Επεισόδιο Πολάκη – Κυρανάκη στην Προανακριτική – Πληροφορίες για σπρωξίματα

Μεγάλη ένσταση προκλήθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την εξέταση του Παύλου Πολάκη από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Novartis

Μεγάλη ένσταση προκλήθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την εξέταση του Παύλου Πολάκη από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν ο μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη ισχυριζόμενος ότι είναι «προβοκάτορας» και αποχώρησε.

«Είσαι προβοκάτορας. Φεύγω» φέρεται να είπε ο Παύλος Πολάκης και αποχώρησε από την αίθουσα

«Είσαι κότα λυράτη»  του απάντησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κ. Κυρανάκης.

Σε άλλο σημείο οι δύο βουλευτές είχαν τον εξής διάλογο:

Π. Πολάκης: Γιατί μου κάνεις αυτές τις ερωτήσεις, θέλεις να αποδείξεις κάτι στο κόμμα σου, επειδή σε είχαν κόψει ένα διάστημα και σου έκανε κριτική η Ντόρα?
Κ. Κυρανάκης: Όλοι οι Συριζαιοι κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας.
Π. Πολακης: Είσαι χυδαίος προβοκάτορας και εγώ σταματάω εδώ να σου απαντώ , θα φύγω.
Ι.Μπουγας: Θα συνεχίσει ο κ. Νικολακόπουλος. Έχετε αντίρρηση κ. Πολάκη?
Π. Πολακης: Με τον κ. Κυρανάκη έχω πρόβλημα.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το επεισόδιο κλιμακώθηκε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπρωξε τον Κ. Κυρανάκη.

Μάλιστα, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνεται το άγριο σκηνικό ωστόσο υποστηρίζουν ότι η ακραία αντίδραση του βουλευτή προκλήθηκε επειδή τους επιτέθηκε φραστικά ο Κ. Κυρανάκης.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγο αργότερα και ο Π. Πολάκης επέστρεψε στην αίθουσα προκειμένου να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Πολάκης: Η αλήθεια για όσα έγιναν στη Βουλή

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας με ένα μακροσκελές κείμενό του στο Facebook, έδωσε τη δική του οπτική για το γεγονός.

Στην ανάρτησή του με τίτλο «η αλήθεια για όσα έγιναν σήμερα το απόγευμα στη Βουλή» ο κ. Πολάκης επεσήμανε ότι χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη κατέθετε επί ώρες στην προανακριτική επιτροπή, αφού πρώτα ανέφερε ότι θεωρεί τον εαυτό του μέλος της επιτροπής, χαρακτηρίζοντας εκ νέου αντισυνταγματική την απόφαση εξαίρεσής του.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, όταν ήρθε η σειρά του κ. Κυρανάκη να υποβάλει τα ερωτήματά του, ο βουλευτής της ΝΔ τον ρώτησε «γιατί διάλεξε ο κ. Τσίπρας τον κ. Παπαγγελόπουλο ως υπουργό Δικαιοσύνης που ήταν στη Νέα Δημοκρατία παλαιότερα και διοικητής στην ΕΥΠ επί Καραμανλή;».

«Η απάντηση μου ήταν ανάλογη του “βάθους” και της ποιότητας της ερώτησης και ήταν η εξής επί λέξει: “Γιατί είναι δικαίωμα του, κ. Κυρανάκη, ως πρωθυπουργού που προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως είναι και δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να επιλέγει τον κ. Θεοδωρικακο που ήταν γραμματέας στην ΚΝΕ ή τον κ. Λιβάνιο και τον κ. Πιερρακάκη που ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ. Εκφράζετε κάποια πικρία με αυτήν την ερώτηση, που εσείς παρότι γέννημα θρέμμα της ΝΔ έχετε δεχτεί κριτική για ακραίες δηλώσεις σας από την κ. Μπακογιάννη και δεν έχετε υπουργοποιηθεί μέχρι τώρα;”», σημείωσε ο κ. Πολάκης.

Κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «αμέσως μετά ο κ. Κυρανάκης άρχισε να ξεστομίζει τα εξής: “Η Μπακογιάννη η αγαπημένη σου;”».

«Του απαντώ “έλεος είσαι καλά;” και συνεχίζει: “Όλοι οι Συριζαίοι όταν μιλάτε μαζί μου κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Μπακογιάννη γιατί δεν μπορείτε να με αντιμετωπίσετε”», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ακολούθως σηκώθηκε από τη θέση του και απευθυνόμενος στον κ. Κυρανάκη είπε πως «είσαι συνειδητός και χυδαίος προβοκάτορας Κυρανάκη, θες επίτηδες να προκαλέσεις, γιατί δεν έχεις τίποτα ουσιαστικό να πεις».

Ο κ. Πολάκης επισήμανε ότι απευθυνόμενος στον πρόεδρο της προανακριτικής είπε πως σεβάστηκε την επιτροπή «αλλά με τέτοιο επίπεδο και με συνειδητούς προβοκάτορες δεν έχω τίποτα να πω».

Όπως συμπλήρωσε, επέστρεψε όταν ενημερώθηκε ότι θα ερωτηθεί από τον κ. Νικολακόπουλο, ωστόσο έφυγε εκ νέου όταν παρενέβη εκ νέου ο κ. Κυρανάκης.

«Σε αυτή τη φάση ο Κυρανάκης ξέφυγε τελείως άρχισε να λέει εκφράσεις προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μέσα στην αίθουσα και είχε έντονο διαπληκτισμό με το βουλευτή μας τον κ. Γκιόλα όπως με πληροφόρησαν γιατί είχα κατέβει στο κυλικείο της Βουλής» συνέχισε ο κ. Πολάκης.

Όπως είπε, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του όταν ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μπουγάς εξαίρεσε τον κ. Κυρανάκη.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024