Μιχαηλίδου στο MEGA: Εάν χρειαστεί θα αυξηθούν τα επιδόματα τέκνων
Η κ. Μιχαηλίδου προανήγγειλε την αύξηση των επιδομάτων τέκνων, λέγοντας ότι «θα δούμε πώς μεταβάλλονται τα εισοδήματα των πολιτών, λόγω της πανδημίας, και αναμένεται να υπάρξει αύξηση της κεντρικής χρηματοδότησης»
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Η κ. Μιχαηλίδου προανήγγειλε την αύξηση των επιδομάτων τέκνων, λέγοντας ότι «θα δούμε πώς μεταβάλλονται τα εισοδήματα των πολιτών, λόγω της πανδημίας, και αναμένεται να υπάρξει αύξηση της κεντρικής χρηματοδότησης».
Περί τις 800.000 οικογένειες λαμβάνουν επίδομα τέκνων, ενώ σύμφωνα με την υφυπουργό «θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όσοι χρειάζονται την κρατική βοήθεια θα την έχουν».
Παράλληλα, γνωστοποίησε την ενεργοποίηση ενός σχεδίου ενίσχυσης των γυναικών, προκειμένου αυτές «να διεκδικήσουν το ρόλο τους στην αγορά εργασίας».
Έτσι, σύμφωνα με την υφυπουργό, επεκτάθηκαν τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τις οργανωμένες δομές παιδικής προστασίας και φροντίδας, αλλά και για δομές που αφορούν τους ηλικιωμένους.
Μάλιστα, σε ότι αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εντάσσονται στο σχεδιασμό, για πρώτη φορά, γυναίκες που απασχολούνται στο δημόσιο ή τον δήμο, με εισοδηματικά κριτήρια έως 30.000 ευρώ.
Ακόμα, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο ζήτημα των τεκνοθεσιών και των αναδοχών.
Όπως υπογράμμισε, το υπουργείο, θεμελίωσε ένα «λειτουργικό σύστημα υιοθεσιών και αναδοχών, σύστημα με ταχύτητα και διαφάνεια».
«Καταγράφηκαν πόσα παιδιά υπάρχουν σε όλες τις δομές προστασίας της χώρας σε ένα μητρώο, ενώ φτιάχτηκαν και αλλά δύο μητρώα για υποψήφιους γονείς και υποψήφιους ανάδοχους» σημείωσε, λέγοντας, πως πλέον, οι υποψήφιοι γονείς ή ανάδοχοι, θα χρειάζεται να κάνουν μόνο μια αίτηση σε έναν κρατικό φορέα.
- Διάλογος… με δόντια από Μαξίμου: Πώς η κυβέρνηση ναρκοθετεί το ραντεβού της Δευτέρας με τους αγρότες
- Μεγάλη φωτιά σε σπίτι στη Χαλκίδα – Στο νοσοκομείο δύο άτομα – Διασωληνώθηκε το ένα
- Αναζητούν τι οδήγησε την 16χρονη Λόρα στη φυγή – Προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
- Είκοσι έξι λόγχες της ελληνιστικής περιόδου είχε στο σπίτι του 44χρονος στην Πτολεμαΐδα
- Η ισπανική βασιλική οικογένεια αποχαιρετά την πριγκίπισσα Ειρήνη στη Μαδρίτη
- Καρδίτσα – ΑΕΚ 71-79: Με «30άρα» του Μπάρτλεϊ η «Ένωση» (vid)
