
Βουτιά 2,14% στο Χρηματιστήριο, ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες
Σημαντική πτώση κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθώντας την κίνηση στις διεθνείς αγορές. Στα χαμηλά ημέρας έκλεισε ο Γενικός Δείκτης πέφτοντας κάτω και από τα επίπεδα των 620 μονάδων. Στις τραπεζικές μετοχές οι μεγαλύτερες πιέσεις.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, με την αγορά να υποχωρεί κάτω και από τα επίπεδα των 620 μονάδων, διασπώντας καθοδικά την ισχυρή στήριξη των 630 μονάδων.
Η αγορά ακολούθησε το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών οι οποίες υποχωρούν μετά την ιστορική πτώση 32,9% του αμερικανικού ΑΕΠ το β΄τρίμηνο του 2020, και της ιστορικής συρρίκνωσης της γερμανικής οικονομίας κατά 10,1% για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση διασώθηκαν μόνο οι μετοχές της Σαράντης, της Τιτάν και του ΟΛΠ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας, στις 618,86 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,14%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 41,49 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 33.151.116 μετοχές.
Πτώση 5,35% για τις τράπεζες
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 2,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,88%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Σαράντης (+1,19%), της Τιτάν (+0,90%) και του ΟΛΠ (+0,36%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-6,14%), της Εθνικής (-5,83%), της Alpha Bank (-4,89%), της Aegean Airlines (-3,94%), της Motor Oil (-3,83%), του ΟΠΑΠ (-3,63%) και της Viohalco (-3,51%).
Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,35%), των Ταξιδιών (-3,66%), του Εμπορίου (-3,45%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,06%) και των Πρώτων Υλών (-3,04%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 10.370.355 και 9.838.958 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 5,321 εκατ. ευρώ και Alpha Bank με 5,232 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν 25 μετοχές, 75 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βιοτέρ +20,00% και Επίλεκτος +19,85%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ευρωσύμβουλοι -14,91% και Moda Bango -9,52%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πάνε για… σκούπα οι Λέικερς κόντρα στους Ρόκετς – Μεγάλα «διπλά» για Σπερς και Σέλτικς (vids)
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φέρνουν ανατροπή στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης
- Αδέλφια Κάσιο κατά Μάικλ Τζάκσον: Μας εκπαίδευσε να τον υπερασπιζόμαστε, ενώ μας κακοποιούσε
- Η ώρα της στέψης στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Για το 9ο τρόπαιο ο ΠΑΟΚ, θέλει να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ
- Πεθαίνει η 4αδα που θα ισορροπούσε την κινεζική επιρροή στην Ασία – Υπεύθυνος ο Τραμπ
- Ευρώπη: Ποιες χώρες έχουν δει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων



