Πάτρα : Εντυπωσιακό γκράφιτι της Μελίνας Μερκούρη σε πολυώροφη πολυκατοικία
Η τοιχογραφία αυτή έδωσε το σήμα έναρξης του 5ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 5.
Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι που καλύπτει μια ολόκληρη πλευρά σε πολυώροφη πολυκατοικία δημιούργησε Έλληνας καλλιτέχνης στην Πάτρα.
Η τοιχογραφία που έχει σημάνει την έναρξη του 5ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 5, απεικονίζει τη Μελίνα Μερκούρη με φόντο τον Παρθενώνα ενώ η εικόνα συμπληρώνεται από τον τίτλο της εμβληματικής ταινίας με πρωταγωνίστρια την Μελίνα «Ποτέ την Κυριακή» και το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά».
Το εκπληκτικό γκράφιτι αποτυπώθηκε στην πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου και Θεμιστοκλέους στην Πάτρα και είναι έργο ομαδικής εργασίας από την Art in Progress, υπό την εικαστική καθοδήγηση και ζωγραφική εκτέλεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ArtWalk, Κλεομένη Κωστόπουλου.
«Το έργο έχει γίνει για τα εκατοστά γενέθλια της Μελίνας Μερκούρη. Φέτος κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννησή της», ανέφερε ο Κλεομένης Κωστόπουλος, σε συνέντευξή του που προβλήθηκε την Δευτέρα στο MEGA και την εκπομπή «Mini Καύσωνας».
Το 2020 αποτελεί έτος αφιερωμένο στην Μελίνα Μερκούρη από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Στην συνέχεια του Φεστιβάλ θα ακολουθήσουν ακόμη 10 τοιχογραφίες διεθνών καλλιτεχνών.
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός
- Πράσινο φως από την Επιτροπή Εμπορίου της ΕΕ στη συμφωνία κατάργησης δασμών στα αμερικανικά προϊόντα εισαγωγής
- Μπενίτεθ: « Η ποιότητα της Μπέτις έκανε τη διαφορά – Η τελική γεύση που μένει είναι ικανοποίηση»
- Οι «27» καλούν σε πάγωμα των επιθέσεων στη Μέση Ανατολή και προστασία αμάχων – Δεν καταδικάζουν ΗΠΑ και Ισραήλ


