Παρίσι: Έκθεση με τις τελευταίες ώρες της Πομπηίας
Μία νέα έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι τοποθετεί τους επισκέπτες στην Πομπηία λίγες ώρες πριν από την έκρηξη του Βεζούβιου.
Μια εικονική έκδοση του Βεζούβιου ξεπροβάλει σε μία έκθεση στο Παρίσι, που αναπαριστά τις τελευταίες ώρες ενός από τα σπουδαιότερα γεγονότα στον αρχαίο κόσμο.
Μία νέα έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι τοποθετεί τους επισκέπτες στην Πομπηία λίγες ώρες πριν από την έκρηξη του Βεζούβιου.
Με τίτλο «Πομπηία», η παράσταση, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας, χρησιμοποιεί συναρπαστικές τρισδιάστατες εικόνες για να παρουσιάσει στιγμές τόσο της αρχαίας πόλης όσο και του σύγχρονου αρχαιολογικού χώρου.
Οι ερευνητές σχεδίασαν έναν συνδυασμό από πλάνα τραβηγμένα από drone, χαρτογραφίες, υπέρυθρες εικόνες κ.λπ για να ξαναζωντανέψουν την Πομπηία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Αρχικά, η έκθεση υποτίθεται ότι θα άνοιγε τον Μάρτιο, αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω της έξαρσης της πανδημίας.
Οι επίδοξοι επισκέπτες ωστόσο, έλαβαν μια ψηφιακή προεπισκόπηση της παρουσίασης της έκθεσης τον Απρίλιο, όταν το Grand Palais κυκλοφόρησε μια σειρά με τις εμπειρίες της εικονικής πραγματικότητας, συνδυασμένες με έναν ηχητικό οδηγό και ένα βίντεο περιηγήσεων.
Η έκθεση άνοιξε την 1η Ιουλίου διαδικτυακά και θα διαρκέσει έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
- Speed debate φοιτητών και επιχειρηματία για την κατοικία – Αγορά, ενοικίαση και τα σοβαρά προβλήματα
- Super League: Εκκίνηση στην 20η αγωνιστική με τρεις αναμετρήσεις
- Women Face Higher AI Job Risk in Tech and Finance
- Αρκάς: Καλό Σαββατοκύριακο
- Ακίνητα: Αυξάνονται οι τιμές, μικραίνουν τα σπίτια – Τι αγοράζει κάποιος με 250.000 ευρώ (γραφήματα)
- Χάκετ για την αποθέωση στο ΣΕΦ: «Θα το δείχνω στα παιδιά μου»

