Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μπάσκετ διψάει για φρέσκο αίμα

Το μπάσκετ διψάει για φρέσκο αίμα

Καλές και άγιες ήταν οι ιστορίες για τον «Air» και τον «τελευταίο χορό» των Μπουλς, αλλά ασφαλώς ο κόσμος διψάει για ζωντανή δράση και - με το συμπάθιο για την έκφραση - για φρέσκο αίμα!

Mια φανταστική αθλητική κωμωδία που γυρίστηκε το 1979 στις ΗΠΑ φέρει έναν τίτλο που κολλάει γάντι στις τρέχουσες μπασκετικές περιστάσεις…

Την ταινία «The fish that saved Pittsburgh» εννοώ, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Τζούλιους Ερβινγκ, ενώ εμφανίζονταν ακόμη ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο Κόνι Χόκινς, ο Νορμ Νίξον, ο Σπένσερ Χέιγουοντ, ο Μάικλ Τόμπσον, ο Μπομπ Λανίερ, ο Σέντρικ Μάξγουελ και άλλοι παίκτες του ΝΒΑ.

Εκείνη η ομάδα του Πίτσμπουργκ που είχε τα μαύρα της τα χάλια σώθηκε με την παρέμβαση μιας… αστρολόγου, αλλά τώρα το ΝΒΑ δεν έχει ανάγκη να προσφύγει σε μέντιουμ: οι δικές του μέθοδοι είναι πολύ πιο τεχνοκρατικές και πραγματικές, όχι φανταστικές…

Από τη στιγμή που διακόπηκαν, αναβλήθηκαν, ματαιώθηκαν ή ακυρώθηκαν η Ευρωλίγκα, το ελληνικό πρωτάθλημα, το Προολυμπιακό Τουρνουά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το ΝΒΑ έρχεται να γίνει το παυσίλυπο του στερητικού συνδρόμου μας. Τούτου δοθέντος παρέα με τον Γιάννη, τον ΛεΜπρόν και τους υπόλοιπους σταρ, το φιλοθεάμον κοινό θα περάσει δυόμισι μήνες με τα φαντασμαγορικά ξενύχτια που θα ρεφάρουν κιόλας την απραξία, το πολύ ρετρό, την υπερβολική δόση από Τζόρνταν και την… κατάθλιψη που άφησε πίσω της η καραντίνα.

Καλές και άγιες ήταν οι ιστορίες για τον «Air» και τον «τελευταίο χορό» των Μπουλς, αλλά ασφαλώς ο κόσμος διψάει για ζωντανή δράση και – με το συμπάθιο για την έκφραση – για φρέσκο αίμα!

Στην ταινία του ’79 η αστρολόγος όχι απλώς σώζει τους Πάιθονς, αλλά με αυτό τον εκκεντρικό τρόπο τούς οδηγεί κιόλας στον θρόνο.

Εδώ η υπόθεση έχει πολύ ευρύτερη διάσταση, καθότι η συνέχιση και η ολοκλήρωση του ΝΒΑ μοιάζουν με μετάγγιση αίματος στον οργανισμό, όχι μονάχα της αμερικανικής λίγκας, αλλά ολάκερης της μπασκετικής κοινωνίας.

Θα αλλοιωθεί βεβαίως σε μεγάλο βαθμό η φυσιογνωμία του πρωταθλήματος, που αναγκαστικά θα έχει στοιχεία μιας ψαλιδισμένης διαδικασίας και θα ανατρέψει τις παραδοσιακές λογικές του διαχωρισμού των ομάδων ανά περιφέρεια και του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ, αλλά εδώ ισχύει το πνεύμα μιας ελληνικής παροιμίας.

Απ’ τα ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα!

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024