ΑΕΚ : Όλο και πλησιέστερα στην παραμονή του ο Βράνιες
Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τον Όγκνιεν Βράνιες, ο Βόσνιος δε θέλει να επιστρέψει στην Άντερλεχτ, ενώ το γεγονός ότι οι Βέλγοι έμειναν εκτός Ευρώπης είναι ακόμα ένα θετικό για την παραμονή του στην Ένωση
Η ΑΕΚ πέρα από την ενίσχυση της το φετινό καλοκαίρι θέλει να διατηρήσει ακέραιο όλο τον κορμό της, προκειμένου να παρουσιαστεί πανέτοιμη τη νέα σεζόν και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Ανάμεσα λοιπόν στις προτεραιότητες της Ένωσης και του Ίλια Ίβιτς είναι και η παραμονή του Όγκνιεν Βράνιες, ο οποίος αγωνίζεται στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από την Άντερλεχτ.
Η Άντερλεχτ τον δεσμεύει με συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και δεν προβλέπεται οψιόν αγοράς στη συμφωνία δανεισμού, παρόλα αυτά η Ένωση έχει τα δικά της θετικά στην υπόθεση του Βόσνιου, ώστε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.
Πιο συγκεκριμένα, η οριστική διακοπή του βελγικού πρωταθλήματος εξυπηρετεί την επιθυμία της ΑΕΚ για παραμονή του Βράνιες.
Αυτό συνέβη διότι η Άντερλεχτ τερμάτισε όγδοη και άρα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αντέξει μεγάλα συμβόλαια, όπως αυτό του βόσνιου στόπερ, που αμείβεται με 900.000 ευρώ το χρόνο.
Βέβαια, ούτε η ΑΕΚ είναι πρόθυμη να πληρώσει ένα τέτοιο συμβόλαιο, αφού και φέτος μοιράστηκαν το ποσό με την Άντερλεχτ, με την Ένωση πλέον να θέλει να βρει τη «χρυσή» τομή με τους Βέλγους για το συμβόλαιό του, είτε καταθέτοντας μια καλή πρόταση είτε αν ο Βράνιες ρίξει αρκετά το κασέ του.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Έλτσε, τη νίκησε εύκολα 4-1 και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά της από τη Μπαρτσελόνα που την Κυριακή υποδέχεται τη Σεβίλλη. Γκολ από τα 70 μέτρα πέτυχε ο Αρντά Γκιουλέρ!
Στο 35ο λεπτό ο Μαυροπάνος νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά από κόρνερ και ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά για το τελικό 1-1 της Γουέστ Χαμ με τη Σίτι, δίνοντας... αέρα τίτλου στην Άρσεναλ!
Το γκολ του 29χρονου Ιβοριανού επιθετικού, Ζερεμί Μπογκά, στο 38' χάρισε την πολύτιμη νίκη στη «Βέκια Σινιόρα», που πλέον, πέρασε στην 4η θέση (Champions League) και περιμένει το ντέρμπι, Κόμο-Ρόμα.