Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έξι συμβουλές για να ξαναβρείτε τον ύπνο σας

Έξι συμβουλές για να ξαναβρείτε τον ύπνο σας

Πώς θα καταφέρετε να απολαύσετε την ξεκούραση που σας αξίζει

Ακόμη και αν κοιμόμαστε για οκτώ ώρες σε καθημερινή βάση, αν ο ύπνος μας δεν είναι ποιοτικός ή δεν συμβαίνει τις κατάλληλες ώρες, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ξυπνάμε εξίσου κουρασμένοι, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό για την υγεία και την ψυχολογία μας. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα καταφέρουμε επιτέλους να απολαύσουμε την ξεκούραση που μας αξίζει.

Κρατάμε σταθερό πρόγραμμα

Ακόμη και αν αυτό το διάστημα δεν εργάζεστε λόγω των συνθηκών, προσπαθήστε να ακολουθείτε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο με αυτό που συνηθίζατε πριν την καραντίνα, όμως είναι σημαντικό να προλαβαίνετε να απολαύσετε λίγο φως – έστω και από το μπαλκόνι του σπιτιού σας.

Δεν το παρακάνουμε με τη σιέστα

Αν κάθε φορά που αγγίζετε τον καναπέ καταλήγετε να κοιμάστε για ένα μισάωρο, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος: Δυσκολεύεστε περισσότερο να κοιμηθείτε το βράδυ, έπειτα νυστάζετε όλη την ημέρα με αποτέλεσμα να σας παίρνει ο ύπνος όποτε κάθεστε σε λίγο πιο βολική θέση.

Ασκούμαστε

Μπορεί τα γυμναστήρια να παραμένουν κλειστά, όμως είναι σημαντικό να συνεχίσετε να γυμνάζεστε, ιδανικά σε καθημερινή βάση. Εκτός από το σώμα και την ψυχολογία σας, η άσκηση, ακόμη και η ήπια, θα βελτιώσει σημαντικά και την ποιότητα του ύπνου σας. Απλώς φροντίστε να μην γυμνάζεστε μερικές ώρες πριν τον ύπνο, γιατί η υπερένταση θα δυσκολέψει την κατάσταση αντί να την κάνει καλύτερη.

Ενημερωνόμαστε σε… δόσεις

Είναι απολύτως απαραίτητο να παραμένουμε σε επαφή με την επικαιρότητα. Όμως αν διαβάζουμε ειδήσεις ασταμάτητα, είναι λογικό να αισθανόμαστε όλο και περισσότερο άγχος. Μια καλή λύση είναι η δημιουργία ενός προγράμματος: Ορίστε κάποιες ώρες της ημέρας κατά τις οποίες θα ενημερώνεστε για τα νέα της ημέρας, ώστε να είστε σε θέση να τα διαχειριστείτε καλύτερα. Και σίγουρα αποφύγετε τις ώρες πριν τον ύπνο.

Προστατευόμαστε από το μπλε φως

Ελάχιστα πράγματα είναι τόσο πολύτιμα όσο το ίντερνετ στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε την ψυχική μας υγεία εν μέσω καραντίνας. Όμως το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες αποδεδειγμένα δυσκολεύει τον ύπνο μας. Μια – δυο ώρες πριν ξαπλώσετε, λοιπόν, κλείστε το laptop και ανοίξτε ένα βιβλίο ή ακούστε μουσική που σας χαλαρώνει.

Δεν πνίγουμε τον πόνο μας στο ποτό

Το αλκοόλ είναι μία από τις μεγαλύτερες παγίδες, αφού για πολλούς ανθρώπους είναι συνώνυμο της παρηγοριάς. Ωστόσο, από τη μία πλευρά καταστρέφει την ποιότητα του ύπνου μας – αν το παρακάνουμε και την ποιότητα όλης της επόμενης ημέρας – και από την άλλη το πιθανότερο είναι μακροπρόθεσμα να εντείνει αντί να ανακουφίσει το άγχος μας.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024