Λοβέρδος : Ποιοι είναι όροι ένταξης της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ;
Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη βουλή ο Αντρέας Λοβέρδος ρωτά τον Κυρ. Μητσοτάκη αν η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ήταν αυτόματη ή αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων.
Για την «ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE)», απευθύνει ερώτηση, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, στον πρωθυπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.
Αυτόματη ένταξη ή αντικείμενο διαπραγματεύσεων;
Ο κ. Λοβέρδος ζητεί να ενημερωθεί αν η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ ήταν αυτόματη ή αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων, εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι για το τρέχον έτος ή πολυετές.
Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ζητάει να ενημερωθεί, εάν, στην περίπτωση που είναι πολυετές, τα 12,5 δισ. ευρώ αφορούν το σύνολο του προγράμματος ή έκαστο έτος αυτού και εάν η ένταξη της Ελλάδας είναι οριστική ή θα αξιολογείται ετησίως.
Ζητάει εξάλλου, να κατατεθεί στη Βουλή η επιστολή στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.
- Τελεσίγραφο του Λευκού Οίκου στο Smithsonian – Ή πλήρης συμμόρφωση ή κίνδυνος περικοπών
- Πώς μεταδίδεται η γρίπη – Το πείραμα με άρρωστους και υγιείς ενήλικες στον ίδιο χώρο
- Δένδιας: Δεν θα κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ του ’80 γιατί πλησιάζουν εκλογές
- Πλήρωμα της NASA επιστρέφει επειγόντως από τον ISS λόγω «σοβαρού ιατρικού προβλήματος»
- Γιατί δεν προχωράει η μεταγραφή του Μήτογλου στη Σαμπντόρια
- Λυμπερόπουλος: «Συσσωρευμένα και προαναγγελθέντα τα προβλήματα» που οδηγούν σε νέες απεργίες τα ταξί
