Δένδιας : Η εργαλειοποίηση των ανθρώπων υπονομεύει τις αξίες του ΝΑΤΟ
Στις πρόσφατες εξελίξεις στον Έβρο αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή του στη σημερινή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, ο Νίκος Δένδιας.
Στις πρόσφατες εξελίξεις στον Έβρο αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή του στη σημερινή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τονίζοντας πως η εργαλειοποίηση των ανθρώπων υπονομεύει τις αξίες της Συμμαχίας.
«Συζητήσαμε, ακόμα, για τη δυνατότητα αύξησης της συμβολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των ροών παράτυπης μετανάστευσης, υπό το φως της πρόσφατης έξαρσης των ροών προς τη χώρα μας. Λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψιν την πανδημία του κοροναϊού, η οποία προσθέτει ένα επιπλέον δεδομένο στην αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης μετακίνησης ανθρώπων» αναφέρει σε γραπτή του δήλωσή του ο κ. Δένδιας μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Επίσης, εξετάστηκε ενδελεχώς ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, μέσω της σημαντικής τεχνογνωσίας του σε θέματα αλυσίδων εφοδιασμού, σχεδιασμού πολιτικής προστασίας αλλά και διαχείρισης κρίσεων.
Επιπρόσθετα, οι υπουργοί Εξωτερικών εξέτασαν την κατάσταση στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και τις εξελίξεις στη Γεωργία και την Ουκρανία, για τις οποίες, όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, εξέφρασαν την στήριξή τους στην ευρωατλαντική τους προοπτική.
Τέλος, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι συζητήθηκε η εντολή της Διαδικασίας Διαλογισμού, «όπου προσβλέπουμε στην από κοινού με τους Συμμάχους μας εξέταση, υπό την καθοδήγηση του Βορειο-Ατλαντικού Συμβουλίου, του μέλλοντος της Συμμαχίας μας».
- Ο Τόλκιν, ο Άντι Σέρκις και η διαμάχη για το λευκό κάστινγκ του νέου «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω εργασιών για το flyover
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- «Έσπασε» ο Σκαλόνι μετά τον χαμένο τελικό: «Πονάει η ψυχή μου…» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442