Κοροναϊός – Γερμανία: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την Ευρώπη στην καταπολέμηση της κρίσης»
Γερμανία- Όλαφ Σολτς: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την Ευρώπη στην καταπολέμηση της κρίσης του κορονοϊού, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει πλήρως την Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορονοϊού.
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την Ευρώπη στην καταπολέμηση της κρίσης του κορονοϊού. Η σταθερή δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και πέραν της χώρας μας», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».
Ανακοινώσεις Σόλτς
Ο Σολτς τόνισε επίσης πόσο σημαντική είναι η ευρωπαϊκή συνεργασία στον αγώνα κατά της κρίσης του κορονοϊού. «Εάν ο ιός ελεγχθεί και η οικονομική δραστηριότητα επανεκκινήσει, πρέπει να ενισχύσουμε την οικονομία με τις κατάλληλες αποφάσεις, τα κατάλληλα προγράμματα. Αυτά τα προγράμματα θα πρέπει στη συνέχεια να τα συντονίσουμε στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή συνεργασία είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση του χρηματοπιστωτικού τομέα», δήλωσε.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών δεν θεωρεί όμως επί του παρόντος απαραίτητη την βοήθεια σε άλλες χώρες του ευρώ μέσω του ταμείου διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. «Η συζήτηση είναι πρόωρη. Και μόνο η απλή ύπαρξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης εξασφαλίζει την σταθερότητα, διότι μπορεί να τεθεί ανά πάσα στιγμή σε λειτουργία και έχει μια εξαιρετική αποτελεσματικότητα».
Στην ερώτηση εάν η στάσιμη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης θα επιταχυνθεί λόγω της κρίσης, ο Σολτς απάντησε: «Η μεταρρύθμιση έχει προχωρήσει αρκετά, αλλά σίγουρα τίποτα δεν θα τεθεί αμέσως σε ισχύ».
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
- Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Λέον Μπλακ στο επίκεντρο της έρευνας για τον Έπσταϊν – Οι καταθέσεις, τα εκατομμύρια και οι νέες κλητεύσεις
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442