Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βομβάρδισαν από αέρος τέσσερις εγκαταστάσεις ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων, της αστυνομίας και του στρατού του Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ιρακινών ένοπλων δυνάμεων η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Τμήμα ανεγειρόμενου αεροδρομίου

Στις θέσεις που επλήγησαν περιλαμβάνονται εγκατάσταση στη Νατζάφ και άλλες τρεις εγκαταστάσεις νότια της Βαγδάτης, κατά την ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από την ιρακινή κρατική τηλεόραση.

Αεροπορική επιδρομή έπληξε τμήμα ανεγειρόμενου αεροδρομίου στην ιερή για τους σιίτες πόλη Καρμπάλα του Ιράκ, γνωστοποίησε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Επλήγη κτίριο του αεροδρομίου, τόνισε ο αξιωματούχος, διανέμοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φωτογραφίες που εικονίζουν τις ζημιές.

Επιδρομές «ακριβείας»

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διεξήχθησαν επιδρομές «ακριβείας» εναντίον «αποθηκών όπλων» ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν, το οποίο κατηγορεί για την επίθεση της Τετάρτης εναντίον της βάσης Τάτζι του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, όπου σκοτώθηκαν δύο αμερικανοί στρατιωτικοί και 26χρονος Βρετανός του ιατρικού σώματος στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας