Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Νεκροί και τραυματίες από ομοβροντία ρουκετών εναντίον βάσης μας στη Βαγδάτη

ΗΠΑ : Νεκροί και τραυματίες από ομοβροντία ρουκετών εναντίον βάσης μας στη Βαγδάτη

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι ομοβροντία ρουκετών στοίχισε τη ζωή σε δύο στελέχη του στρατού των ΗΠΑ και ένα του στρατού της Βρετανίας στη βάση Τάτζι του Ιράκ, έξω από τη Βαγδάτη.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι ομοβροντία ρουκετών στοίχισε τη ζωή σε δύο στελέχη του στρατού των ΗΠΑ και ένα του στρατού της Βρετανίας στη βάση Τάτζι του Ιράκ, έξω από τη Βαγδάτη, στην οποία σταθμεύουν δυνάμεις του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού.

Με 18 ρουκέτες

Σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM) ανέφερε ότι 18 ρουκέτες κατιούσα έπληξαν τη βάση και τραυμάτισαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους. Δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των νεκρών και των τραυματιών.

«Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν φορτηγό με εκτοξευτήρα ρουκετών μερικά χιλιόμετρα από το στρατόπεδο Τάτζι», ανέφερε σε ανακοίνωση το μικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας πως διενεργείται έρευνα από τον συνασπισμό και τις ιρακινές αρχές για την επίθεση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε νωρίτερα ότι δύο στελέχη του στρατού των ΗΠΑ και στέλεχος του στρατού του ΗΒ σκοτώθηκαν και άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση με ρουκέτες στο στρατόπεδο Τάτζι.

Το Ιράκ καταδίκασε

Η προεδρία του Ιράκ καταδίκασε την επίθεση με ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως η ενέργεια αυτή «είχε στόχο την ασφάλεια της χώρας» και χαρακτηρίζοντας απαραίτητο να διενεργηθεί διεξοδική έρευνα.

Η επίθεση σηματοδοτεί νέα κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της από τη μια και του Ιράν και των ιρακινών υποστηρικτών του από την άλλη.

Αμερικανικές επιδρομές

Μετά την επίθεση, την πιο φονική που έχει καταγραφεί εδώ και χρόνια στο Ιράκ εναντίον βάσης όπου στρατωνίζονται Αμερικανοί, αναφέρθηκαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων υποστηρικτών του Ιράν στα σύνορα Ιράκ-Συρίας, σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, τον διευθυντή της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατ’ αυτόν, τα αεροπορικά πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 ιρακινοί παραστρατιωτικοί.

Η επίθεση με ρουκέτες ήταν η 22η από τα τέλη Οκτωβρίου εναντίον αμερικανικών θέσεων ή συμφερόντων στο Ιράκ. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια.

Η Ουάσιγκτον επιρρίπτει την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις σε φιλοϊρανικές ιρακινές παραστρατιωτικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024