Την πρόκριση για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση και 3-0 σετ (25-8, 25-16, 25-19) της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο νοκ-άουτ προημιτελικό που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη».
Οι Πειραιώτες έκαμψαν με ευκολία μέσα σε 53’ την αντίσταση των Θεσσαλονικέων κυριαρχώντας απόλυτα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Θρύλος πίεσε στο σερβίς και ολοκλήρωσε το ματς με 16 άσσους. Η προσοχή των «ερυθρολεύκων» στρέφεται πλέον στο πρωτάθλημα αφού ακολουθεί την Κυριακή (9/2, 20:00) η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου για την 12 αγωνιστική της Volleyleague.
Η Κρίσταλ Πάλας νίκησε 3-1 με ανατροπή την Τότεναμ και την άφησε έναν πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Καταδίκασε την ομάδα του με πέναλτι και αποβολή ο Φαν ντε Βεν.
Η Βαλένθια ενώ προηγούνταν άνετα καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, βρέθηκε στα τελευταία λεπτά με την πλάτη στον τοίχο, όμως το καλάθι του Μπαντιό της χάρισε τη νίκη.