Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ποδόσφαιρο γίνεται κομπάρσος

Το ποδόσφαιρο γίνεται κομπάρσος

Υπάρχουν μέχρι και φωνές για κατάργηση του VAR, όμως αυτή η ιδέα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Για να λύσεις ένα πρόβλημα δεν χρειάζεται να κόψεις αμέσως το κεφάλι

Ολοένα και μεγαλώνει η κουβέντα γύρω από το VAR και κατά πόσο αυτό έχει βοηθήσει το ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη. Ακόμα και οι Βρετανοί, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς να προφυλάξουν το προϊόν τους και να παρουσιάζουν στον έξω κόσμο την εικόνα του «ατσαλάκωτου» πρωταθλήματος, έχουν πέσει θύματα της χρήσης του Video Assistance Referee.

Στην Αγγλία επικρατεί πλέον μεγάλη γκρίνια, που φτάνει και στα όρια της καχυποψίας και όχι μόνο από τον κόσμο. Αλλά από τους ίδιους τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές. Τα… χιλιοστά ενός παπουτσιού που στάθηκαν ικανά για να ακυρώσουν πολλά γκολ τις τελευταίες εβδομάδες έφεραν συσκέψεις, συζητήσεις, ακόμα και σκέψεις για να μετράνε κανονικά τέτοια γκολ από την επόμενη περίοδο, προκειμένου να υπάρχει πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο. Και να παραμείνει το ίδιο το παιχνίδι ελκυστικό.

Υπάρχουν μέχρι και φωνές για κατάργηση του VAR, όμως αυτή η ιδέα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Για να λύσεις ένα πρόβλημα δεν χρειάζεται να κόψεις αμέσως το κεφάλι. Το VAR είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Αρκεί η κουβέντα να μη φεύγει από το άθλημα. Αυτό συμβαίνει την εφετινή σεζόν. Και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Κάθε ποδοσφαιριστής ζητάει από τον διαιτητή να κοιτάξει την οθόνη για να αποφασίσει σχεδόν σε κάθε φάση. Κάθε προπονητής έχει περισσότερα να πει για μια φάση που υπάρχει διαιτητική αμφισβήτηση, παρά για την τακτική και την ανάλυση ενός αγώνα. Αυτό καταστρέφει τη χρήση του VAR. Η κουβέντα, δηλαδή, που γίνεται για αυτό. Μια κουβέντα που έχει φύγει εντελώς από το ποδόσφαιρο και ασχολείται με τα χέρια, τα οφσάιντ, τα πέναλτι, τις κόκκινες κάρτες.

Οσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε πως η τεχνολογία είναι εδώ για να βοηθήσει και όχι για να… καταστρέψει, τόσο πιο γρήγορα θα συζητάμε για το ίδιο το ποδόσφαιρο, που κοντεύει να πάρει τον ρόλο του κομπάρσου, αφήνοντας στο VAR εκείνον του πρωταγωνιστή.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024