Κατρούγκαλος : Η κυβέρνηση να ζητήσει την ενεργοποίηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας
«Θέλουμε να υπάρχει αρραγές μέτωπο για τα εθνικά θέματα» τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος προσθέτοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να σιωπήσουμε, όταν η ΝΔ ταλαντεύεται ανάμεσα στον ρόλο του παθητικού παρατηρητή των εξελίξεων»
«Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ότι θα αντιδράσουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και ότι η μείωση της έντασης είναι απαραίτητη» σημειώνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει, ακόμα, ότι «είναι θετικό ότι υπάρχει καταδίκη της Τουρκίας» και σημειώνει ότι «Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση των κυρώσεων που πέτυχε η ελληνική διπλωματία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου τη χώρα εκπροσώπησε ο Αλέξης Τσίπρας, και να επεκταθούν οι κυρώσεις σε νέες παράνομες ενέργειες στην περιοχή του άκυρου Μνημονίου».
Αναφορικά με την τυχόν προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει:«Η προσφυγή στη Χάγη για θέματα υφαλοκρηπίδας δεν αποτελεί νέα ιδέα, αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας, η οποία το 1999 είχε τεθεί ως κριτήριο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, προκειμένου να μη διαιωνισθεί η διαφορά. Έχει όμως, ως προϋπόθεση την κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει οριστικό αδιέξοδο στις διερευνητικές και επίσης την κατάρτιση συμφωνητικού, με όλες τις δυσκολίες που αυτό ενέχει».
Τέλος, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» σημειώνει:«Θέλουμε να υπάρχει αρραγές μέτωπο για τα εθνικά θέματα» και προσθέτει:«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να σιωπήσουμε, όταν η ΝΔ ταλαντεύεται ανάμεσα στον ρόλο του παθητικού παρατηρητή των εξελίξεων και την επικοινωνιακή ανάγκη να χαϊδέψει τα αυτιά όσων διαπαιδαγώγησε με την πατριδοκαπηλία και τις εθνικιστικές της εξάρσεις».
- Η Υλίκη από ψηλά: Γεμίζουν οι υδάτινοι ταμιευτήρες της Αττικής
- Πελεγκρίνι: «Επικίνδυνος ο Κωνσταντέλιας, δεν μας βοήθησαν οι αλλαγές»
- Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός: Οι χαμένες ευκαιρίες του Πελίστρι! (vid)
- Ρωσία: Στη Μόσχα οι Αμερικανοί διαπραγματευτές Γουίτκοφ και Κούσνερ για συνομιλίες με τον Πούτιν
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων 10 μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε
- Ζίβκοβιτς: «Δώσαμε τα πάντα και κερδίσαμε»
