Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα : Στρατηγική η σχέση μας με την Ελλάδα
Ο πρέσβης Γιόσι Αμράνι ανέφερε ότι «εκπροσωπώ μια πολύ ειλικρινή θέση για το στρατηγικό όραμα της σχέσης με την Ελλάδα. Στον στρατηγικό, αμυντικό, οικονομικό τομέα».
«Για το Ισραήλ η σχέση με την Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας και μακροπρόθεσμη. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει» δηλώνει, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι.
Ο κ. Αμράνι ανέφερε ακόμη ότι «εκπροσωπώ μια πολύ ειλικρινή θέση για το στρατηγικό όραμα της σχέσης με την Ελλάδα. Στον στρατηγικό, αμυντικό, οικονομικό τομέα».
Ερωτηθείς εάν «το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μπορεί να εξελιχθεί και σε βαθύτερη στρατιωτική συνεργασία ή ακόμα και σε αμυντική συμμαχία», ο Ισραηλινός πρέσβης απαντά, μεταξύ άλλων:
«Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών. Έχουμε κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να διαβουλευθούμε διμερώς και τριμερώς και να δούμε που μας οδηγεί η συνεργασία και με ποιους τρόπους εξυπηρετούνται καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα».
Για την πιθανότητα σύγκρουσης στη Μεσόγειο
Τέλος, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνας σχολιάζοντας την πιθανότητα σύγκρουσης στη Μεσόγειο λόγω τουρκικής πολιτικής, δηλώνει: «Η ένταση όντως αυξάνεται και γίνεται πιο συχνή. Το ζητούμενο στην πολιτική είναι πάντα η εύρεση μέτρου και ισορροπιών» ενώ τέλος υπογραμμίζει:« Έχουμε πλήρη επίγνωση των επιπλοκών που προκαλούνται από συγκεκριμένες πολιτικές στην εθνική κυριαρχία και ασφάλεια, αλλά και στη δυνατότητά μας να εκμεταλευτούμε τους φυσικούς πόρους. Το μήνυμά μας είναι καθαρό».
- Ο Μικ Τζάγκερ έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο το 1976, σύμφωνα με τη νέα βιογραφία των Rolling Stones
- Χανιά: Η στιγμή που οδηγός ΙΧ χάνει τον έλεγχο και «καρφώνεται» σε σταθμευμένα αυτοκίνητα
- Ρουμάνοι: «Κάνει σκέψεις αποχώρησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου»
- «Εδώ βρίσκεται ο λόγος που έκανα ότι έκανα» – Τι γράφουν τα σημειώματα που άφησε ο 89χρονος που τραυμάτισε 5 άτομα
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Αμπελώνα από τον Δήμο Πύργου
- Markos by Night: Το γέλιο επιστρέφει και αυτό το Σάββατο
- Το προφίλ του 89χρονου που τραυμάτισε 5 άτομα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας
- Πηγές της Περιφέρειας υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόθεση τα Προσφυγικά να επιστραφούν ως χώροι κοινωνικής κατοικίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442