Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα : Στρατηγική η σχέση μας με την Ελλάδα

Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα : Στρατηγική η σχέση μας με την Ελλάδα

Ο πρέσβης Γιόσι Αμράνι ανέφερε ότι «εκπροσωπώ μια πολύ ειλικρινή θέση για το στρατηγικό όραμα της σχέσης με την Ελλάδα. Στον στρατηγικό, αμυντικό, οικονομικό τομέα».

«Για το Ισραήλ η σχέση με την Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας και μακροπρόθεσμη. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει» δηλώνει, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι.

Ο κ. Αμράνι ανέφερε ακόμη ότι «εκπροσωπώ μια πολύ ειλικρινή θέση για το στρατηγικό όραμα της σχέσης με την Ελλάδα. Στον στρατηγικό, αμυντικό, οικονομικό τομέα».

Ερωτηθείς εάν «το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μπορεί να εξελιχθεί και σε βαθύτερη στρατιωτική συνεργασία ή ακόμα και σε αμυντική συμμαχία», ο Ισραηλινός πρέσβης απαντά, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών. Έχουμε κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να διαβουλευθούμε διμερώς και τριμερώς και να δούμε που μας οδηγεί η συνεργασία και με ποιους τρόπους εξυπηρετούνται καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα».

Για την πιθανότητα σύγκρουσης στη Μεσόγειο

Τέλος, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνας σχολιάζοντας την πιθανότητα σύγκρουσης στη Μεσόγειο λόγω τουρκικής πολιτικής, δηλώνει: «Η ένταση όντως αυξάνεται και γίνεται πιο συχνή. Το ζητούμενο στην πολιτική είναι πάντα η εύρεση μέτρου και ισορροπιών» ενώ τέλος υπογραμμίζει:« Έχουμε πλήρη επίγνωση των επιπλοκών που προκαλούνται από συγκεκριμένες πολιτικές στην εθνική κυριαρχία και ασφάλεια, αλλά και στη δυνατότητά μας να εκμεταλευτούμε τους φυσικούς πόρους. Το μήνυμά μας είναι καθαρό».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024