Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μονόδρομος η αποπομπή

Μονόδρομος η αποπομπή

Η υπόθεση Διαματάρη έχει καταντήσει σήριαλ

Η χώρα έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί από το εάν έχει ή όχι μεταπτυχιακό ή πτυχίο και από πού ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση τους και στο εσωτερικό της Ελλάδας αναδεικνύεται το θέμα Διαματάρη.

Προφανώς και αυτά λύνονται με μια σχετικά γρήγορη απόφαση που διορθώνει τις όποιες λανθασμένες κινήσεις. Γιατί το ζήτημα με τον κ. Διαματάρη δεν είναι εάν έχει ή όχι μεταπτυχιακό ή πτυχίο, αλλά το γεγονός πως είπε ψέματα και αυτό είναι πιο βαρύ. Και αυτό, διότι αρκετοί μη πτυχιούχοι ή με ελάχιστα τυπικά προσόντα εξελίχθηκαν σε χρήσιμα μέλη παλαιότερων κυβερνήσεων.

Το ζήτημα όμως είναι σοβαρό για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει στην κορυφή τον όρο αριστεία και ως εκ τούτου οφείλει να παρέμβει, από τη στιγμή που ο υφυπουργός δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Εξάλλου, γνωρίζει και ο ίδιος ότι έχει πάρα πολλούς ικανότατα στελέχη να τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση και με καλές σπουδές και με εμπειρία, αλλά και με «γέφυρες» στην ομογένεια των ΗΠΑ, όπου και έχουν αλλάξει οι συνθήκες και τα δεδομένα και δεν είναι αυτά που ήταν τα περασμένα έτη.

Ο Πρωθυπουργός, αφού ολοκλήρωσε την παρουσία του στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ με κομβική τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επέστρεψε στην πεζή ελληνική πραγματικότητα, οφείλει να πράξει τα δέοντα.

Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για μια κυβέρνηση πέντε μηνών που είχε εξ αρχής ως σύνθημα την αριστεία, αλλά αυτές οι υποθέσεις, όπως αυτή του κ. Διαματάρη, αφήνουν το στίγμα τους.

Ότι είναι και νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024