Ακραία προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»
«Ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας»
Στο κόκκινο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα με αφορμή τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη και αποκορύφωμα την αποχώρηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, από εκδήλωση κατά τη διάρκεια ομιλίας του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Παρ’όλα αυτά η Τουρκία δεν δείχνει διατεθειμένη ούτε στο ελάχιστο να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης και συνεχίζει να προκαλεί σε όλα τα επίπεδα.
Το τελευταίο χρονικά «χτύπημα» ήρθε από τον γνωστό «εμπρηστή», τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αφού αρνήθηκε να αποκαλέσει τα Σκόπια με τη νέα συνταγματική τους ονομασία, Βόρεια Μακεδονία, βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει για άλλη μια φορά την Ευρώπη ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή της απέναντι σε μία υποψήφια χώρα, παρόλο που εκείνη άλλαξε μέχρι και το όνομά της.
Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παρεμβαίνοντας ακόμη και στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ, ζήτησε και τα… ρέστα από τις Βρυξέλλες επειδή αρνήθηκαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων στα Σκόπια.
«Κύριε πρέσβη της »Μακεδονίας», ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω ‘Μακεδονία’. Γιατί; Διότι αλλάξατε το όνομά σας. Γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Εμείς ως ΝΑΤΟ κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η Ε.Ε. δεν κατάφερε να τηρήσει το λόγο της και δεν λάβατε πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του σε διεθνές τουρνουά γκολφ διπλωματών και επιχειρηματιών.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε στο τέλος τον πρέσβη των Σκοπίων στην Άγκυρα, Ζβόνκο Μουτζούνσκι για τη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει στην Τουρκία.
- Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Κρήτη – 18 μετανάστες νεκροί μέσα σε πλοιάριο
- Μεντιλίμπαρ: «Πολύ χαρούμενος για Μουζακίτη, ελπίζουμε να συνεχίσει να βοηθάει τον Ολυμπιακό»
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη
- Η έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη έχει πρόβλημα, λένε οι ακαδημαϊκοί: «Είναι ένα χάος»
- «Παραμίλησε» ο κόσμος με την ραμπόνα του Σερκί
- Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του παιδιού που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου



