Ελλάδα, ένα φυσικό στούντιο : Τα Film Offices στην προσέλκυση ξένων παραγωγών
Με την Ελλάδα να αποτελεί φυσικό στούντιο λόγω της δύναμης του φωτός και του καιρού της, το σχέδιο για την δημιουργία film offices φαντάζει απαραίτητο
Με την Ελλάδα να αποτελεί φυσικό στούντιο λόγω της δύναμης του φωτός και του καιρού της, το σχέδιο για την δημιουργία film offices φαντάζει απαραίτητο.
Για αυτό τον λόγο το Υπουργείο σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία 15 Film Offices δηλαδή γραφεία στις κατά τόπους περιφέρειες που θα βοηθούν και θα διεκπεραιώνουν τις παραγωγές ταινιών που φτάνουν κάθε φορά για γύρισμα σε κάποια περιοχή.
Τα γραφεία, δυο στην ΑΘήνα , δυο στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στις πρωτεύουσες των υπόλοιπων 11 περιφερειών θα απαρτίζονται από εκπαιδευμένα στελέχη και θα στοχεύουν να αναδείξουν την Ελλάδα ως τόπο οπτικοακουστικών παραγωγών, θα προωθούν κίνητρα για προσέλκυση ξένων παραγωγών, θα διευκολύνουν τους παραγωγούς με την σχετική γραφειοκρατία και θα τους πληροφορούν για τους Έλληνες επαγγελματίες του χώρου, για ξενοδοχεία, φαγητό και τρόπους μετακίνησης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο σημαντικές είναι οι παραγωγές για την χώρα μας είναι η Κεφαλονιά της οποίας ο τουρισμός μετά την ταινία «το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλη» αυξήθηκε κατά 50%.
Τα film offices είναι μία καινοτόμα και ανταγωνιστική ιδέα, η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει τον κινηματογραφικό τουρισμό και θα προβάλλει στο εξωτερικό την δυναμική παρουσία της Ελλάδας.
Επιχορήγηση 5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα, υπάρχει και το φορολογικό κίνητρο του Tax Incentive, με απαλλαγή έως 30% επί του φορολογητέου εισοδήματος για νομικά ή φυσικά πρόσωπα που επενδύουν στην οπτικοακουστική παραγωγή.
Πηγή: onetv.gr
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442